Lejver: Volio bih da Federer pobedi, ali...

. . . Novak će biti šampion! Legenda svetskog tenisa, Australijanac Rod Lejver, ne krije da je oduvek bio poklonik igre Rodžera Federera.

Tenis 10.07.2019 | 15:55
Lejver: Volio bih da Federer pobedi, ali...
Lejver, koji je osvojio 11 Grend slem titula i koji je jedini uspeo dva puta da ostvari kalendarski Grend slem, 1962. i 1969. godine, dao je prognozu finiša turnira.

I ovde godine je na Vimbldonu gde pažljivo prati mečeve.

“Nisam gledao mnogo Đokovića, ali Nadal i Federer su igrali neverovatan tenis. Ne mislim da Rodžer može da igra mnogo bolje od ovoga. Odlično znam da on ne želi da igra duge mečeve, ali sada je sebi dao šansu zbog svoje psihološke strukture. Iskreno, voleo bih da Rodžer osvoji titulu”, rekao je Lejver.

Potom je obrazložio zbog čega želi da vidi deveti trijumf Švajcarca.

“Blizu je da napuni 38 godina, neće još dugo igrati, ali opet bi mogao da pobedi. Očekuje se to polufinale sa Rafom. Ipak, moj favorit za pehar je Novak Đoković”.

Rekao je i koju reč o sunarodniku Niku Kirijosu.

“On je posebna ličnost. Svakako ima talenat, jedan od najboljih servisa, volej. Veliki je talenat, sigurno bi mogao biti među tri ili čeriri najbolja, ali potrebno mu je da ga neko vodi ka tome, to Niku nedostaje u ovom trenutku. Nadam se da će sve uspeti da posloži u svom životu u nekoj tački karijere”, zaključio je Lejver.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar