Готово! Наполи добио битку за македонско чудо!

Наполи преко Рамаданија добио трку са пола Европе, македонско чудо стиже за више од 15. 000. 000 евра! Треће појачање Наполитанаца је завршено!

Фудбал 10.07.2019 | 14:58
Готово! Наполи добио битку за македонско чудо!
Наполи је успео да добије трку са гомилом европских клубова у трци за највећим чудом које је македонски фудбал избацио од Дарка Панчева.

Треће појачање Наполитанаца ће бити суперталентовани Македонац Ељиф Елмас који стиже из Фенербахчеа у трансферу тешком 15.000.000 евра.

Тотенхем, Интер, Атлетико Мадрид, Лестер, Милан, Севиља и Лацио су само неки од клубова који су месецима јурили Елмаса. На крају је победио Наполи. Добрим делом захваљујући најпознатијем балканском агенту Фалију Рамаданију који је јуче и данас одиграо јако битну улогу.

Фенербахче је од свих заинтересованих клубова тражио на почетку 20.000.000 евра за 19-годишњег Македонца, али је последњих дана пристао на попуст. Ту је ускочио Наполи и захваљујући пријатељским везама са Рамаданијем, успео да придобије Елмаса. Трансфер би требало да износи 15.000.000 евра плус бонуси, а неки извори јављају и да је 18.000.000 евра плус бонуси. У Наполију већ играју Рамаданијевиклијенти попут Максимовића, Кулибалија, Рога, док је Елмаса у Фенер пре две године одвео прослављени кошаркаш Мирсад Јаховић који последњих година тесно сарађује са Рамаданијем на турском тржишту.

Званично, бригу о каријери Елмаса воде његов отац и агент Никола Ђошевски, али је Рамадани ушао у посао уз њихову сагласнсот и као агент са већим утицајем у Италији завршио трансфер у Наполи. Као и пре неколико дана када су заједно завршили трансфер најбољег стрелца македонског шампионата прошле сезоне Влатка Стојановског у Ним за 1.500.000 евра.

Елмас се сутра очекује у Напуљу на лекарским пргледима и потписивању уговора. Сарадња ће бити озваничена на пет година, а Елмас ће зарађивати 1.000.000 евра по сезони.

Елмас има само 19 година и већ четири сезоне сениорског фудбала иза себе. Са 16 година је дебитовао за Работнички у којем је играо две сезоне, постао најмлађи играч у историји македонског шампионата, а касније и најмлађи репрезентативац. Прешао је касније у Фенербахче за само 180.000 евра и две сезоне носио дрес турског великана. Универзлан је играч који моће да игра на више позиција у везном реду, мада се најбоље сналази као централни везиста и требало би да буде алтернатива за Фабијана Руиза. Он је треће појачање Наполија овог лета. Пре њега су стигли штопер Костас Манолас из Роме и десни бек Ђовани Ди Лоренцо из Емполија. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар