Gotovo! Napoli dobio bitku za makedonsko čudo!

Napoli preko Ramadanija dobio trku sa pola Evrope, makedonsko čudo stiže za više od 15. 000. 000 evra! Treće pojačanje Napolitanaca je završeno!

Fudbal 10.07.2019 | 14:58
Gotovo! Napoli dobio bitku za makedonsko čudo!
Napoli je uspeo da dobije trku sa gomilom evropskih klubova u trci za najvećim čudom koje je makedonski fudbal izbacio od Darka Pančeva.

Treće pojačanje Napolitanaca će biti supertalentovani Makedonac Eljif Elmas koji stiže iz Fenerbahčea u transferu teškom 15.000.000 evra.

Totenhem, Inter, Atletiko Madrid, Lester, Milan, Sevilja i Lacio su samo neki od klubova koji su mesecima jurili Elmasa. Na kraju je pobedio Napoli. Dobrim delom zahvaljujući najpoznatijem balkanskom agentu Faliju Ramadaniju koji je juče i danas odigrao jako bitnu ulogu.

Fenerbahče je od svih zainteresovanih klubova tražio na početku 20.000.000 evra za 19-godišnjeg Makedonca, ali je poslednjih dana pristao na popust. Tu je uskočio Napoli i zahvaljujući prijateljskim vezama sa Ramadanijem, uspeo da pridobije Elmasa. Transfer bi trebalo da iznosi 15.000.000 evra plus bonusi, a neki izvori javljaju i da je 18.000.000 evra plus bonusi. U Napoliju već igraju Ramadanijeviklijenti poput Maksimovića, Kulibalija, Roga, dok je Elmasa u Fener pre dve godine odveo proslavljeni košarkaš Mirsad Jahović koji poslednjih godina tesno sarađuje sa Ramadanijem na turskom tržištu.

Zvanično, brigu o karijeri Elmasa vode njegov otac i agent Nikola Đoševski, ali je Ramadani ušao u posao uz njihovu saglasnsot i kao agent sa većim uticajem u Italiji završio transfer u Napoli. Kao i pre nekoliko dana kada su zajedno završili transfer najboljeg strelca makedonskog šampionata prošle sezone Vlatka Stojanovskog u Nim za 1.500.000 evra.

Elmas se sutra očekuje u Napulju na lekarskim prgledima i potpisivanju ugovora. Saradnja će biti ozvaničena na pet godina, a Elmas će zarađivati 1.000.000 evra po sezoni.

Elmas ima samo 19 godina i već četiri sezone seniorskog fudbala iza sebe. Sa 16 godina je debitovao za Rabotnički u kojem je igrao dve sezone, postao najmlađi igrač u istoriji makedonskog šampionata, a kasnije i najmlađi reprezentativac. Prešao je kasnije u Fenerbahče za samo 180.000 evra i dve sezone nosio dres turskog velikana. Univerzlan je igrač koji moće da igra na više pozicija u veznom redu, mada se najbolje snalazi kao centralni vezista i trebalo bi da bude alternativa za Fabijana Ruiza. On je treće pojačanje Napolija ovog leta. Pre njega su stigli štoper Kostas Manolas iz Rome i desni bek Đovani Di Lorenco iz Empolija. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar