Убила и запалила жену због дуга

Због убиства старице из Земуна ухапшени кћерка и син Саше Дујовића, бившег посланика и потпредседника Српске деснице.  Истрага убиства Мајде Гаровић (81) и даље је у току, а према незваничним информацијама, осумњичена Јелена Шпаговић наводно је старици дуговала 2. 500 евра, што се испитује као један од могућих мотива злочина.

Србија 10.07.2019 | 07:23
Убила и запалила жену због дуга
Јелена Шпаговић (девојачко Дујовић), која је осумњичена за убиство Мајде Гаровић, док је њен брат Момчило Дујовић ухапшен због сумње да јој је помогао у извршењу убиства и уклањању трагова, наводно је од своје некадашње комшинице позајмила 2.500 евра.

Шта је прави мотив овог монструозног убиства утврдиће истрага, а према незваничним информацијама, постоје индиције да је у овај злочин умешано још особа. Оно што за сада полиција сумња јесте да је Јелена Шпаговић 15. јуна усмртила старицу, а потом уз помоћ брата Момчила, њено тело превезла у викенд-насеље код Крчедина и запалила је у контејнеру.

Шпаговићева и Дујовић ухапшени су 6. јула, након чега су саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици и њима је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Како су за "Блиц" испричале комшије породица Гаровић и Шпаговић у Земуну, које иначе дели само ограда, Јелена већ око годину дана не живи у овој кући. Није познато у ком тренутку и из ког разлога је Јелена од Мајде позајмила новац. Оно што је евидентно на друштвеним мрежама жртве и осумњичене јесте да су њих две остале у контакту и након Јелениног одласка из куће Шпаговића. У прилог томе говоре и јавне поруке на њиховим Фејсбук профилима.

Мајда је редовно хвалила Јеленине фотографије на којима је сама или са децом, остављајући коментаре попут "лепо", а Јелена јој је одговарала само емотиконима који означавају смех. Није познато да ли се у међувремену нешто у њиховом односу променило. Комшије су испричале да се Јелена развела од супруга, а да су је виђали само када са сином долази у посету.



Због убиства старице из Земуна ухапшени ћерка и син Саше Дујовића, бившег посланика и потпредседника Српске деснице
Иако им ни на крај памети није ко би могао да почини овако ужасан злочин, комшије имају сумње да је то био неко ко је приметио на њој накит који је увек носила.

- Свакодневно је ишла у дуге шетње. На рукама је увек имала прстење, по један на сваком прсту, један се посебно истицао по вредности. Носила је и златне минђуше и огрлице... Могуће да је то некоме запало за око, ко је желео да је опљачка - каже за "Блиц" потресена комшиница.

Мајду Гаровић, сумња се, убила је Јелена Шпаговић 15. јуна, а потом уз помоћ брата Момчила њено тело превезла у викенд-насеље код Крчедина и запалила је у контејнеру

Како су раније испричале комшије за наш лист, Мајда и њен супруг живели су и радили цео радни век у Немачкој и примају девизне пензије. Ипак, према речима комшинице, из куће која је остала откључана те суботе када је Мајда изашла око 13 сати и више се није вратила, ништа није украдено. Мајдин муж је, испричала је комшиница, све затекао на свом месту, као и уштеђевину новца на месту где га држе.

Нестанак старице пријавио је њен супруг 16. јуна када се у Земун вратио из њихове викендице у Карловчићу, а угљенисане делове тела пронашао је мештанин четири дана касније у контејнеру мештанин у Дунавској улици у близини Крчедина.

Брат и сестра налазе се у притвору, а полиција сумња да су у злочину имали и неколико помагача.



Након хапшења Јелене Шпаговић и Момчила Дујовића "Блиц" је контактирао њиховог оца Сашу Дујовића, бивши посланик и сада већ бивши високи функционер "Српске деснице" и бивши саветник у Министарству рада.

- Уколико су моја деца починила то шта им се ставља на терет и за шта је тренутно у току истрага, нека одговарају у складу са законом, као и сви други грађани Србије - каже Дујовић за наш лист.

Дујовић је рекао да његова деца "неће имати никакве протекције због његовог ангажовања".

- Најстроже осуђујем потез ако га је неко од моје деце направио, тако да оно што је закон прописао мора да се примењује за све грађане - рекао је он.

Дујовић је прекјуче, након што је "Блиц" ексклузивно објавио да су ухапшена његова деца, поднео оставку на све функције.

- Што се мене тиче, из моралних разлога и могућег поступка своје деце ја сам поднео оставке на све функције у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - рекао је Дујовић, а потом додао:

"Жао ми је жртве, жао ми је због потеза, најжалије ми је као родитељу због свега што се десило. Искрено се извињавам и грађанима Србије. Ја сам ратни ветеран који се дуго борио и бранио ову државу, али тако је - ко је. Све у свему, ја од јавности не бежим, моја деца ако су крива морају да одговарају као сви који су криви."

Даља истрага и обдукција показаће како је старица и чиме убијена јер је њено тело нађено у фази распадања.

(Блиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Страсно

10.07.2019 07:32

Који сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

10.07.2019 07:42

Баш су ово страшна дешавања, наше друштво је у тоталном суноврату... Овај отац је исправно поступио, давањем оставки, али како није примјетио нека чудна понашања код своје дјеце??? Овако нешто урадити је и горе од хорора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

10.07.2019 07:54

Ето дјеце посланика теско нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља

10.07.2019 09:26

Кцерка и син, ако се утврди да су изврсиоци тог страсног цина, свакако це да буду казњени. Мене је бас изненадио поступак оца. Не десава се код нас цесто да неко поднесе оставку из моралних разлога, а поготово сто он прихвата цињеницу да, ако су му дјеца поциниоци, одговарају за своје злодјело. Упркос свему, ради се о моралном цовјеку и не вјерујем да не би ниста предузео да је несто наговјеставало ста це се десити. Познајем добре људе који имају проблематицно дијете као и проблематицне људе који имају веома узорну дјецу. Све је релативно и није у праву нико ко се пита "како отац није примијетио".

Name

Ре Оља

10.07.2019 10:47

Свака част овим оцу! Ја не знам да је код нас неки политичар из моралних разлога одступио са функције! И потпуно је у праву, пунољетна су, ако су криви, нека одговарају!