Ubila i zapalila ženu zbog duga

Zbog ubistva starice iz Zemuna uhapšeni kćerka i sin Saše Dujovića, bivšeg poslanika i potpredsednika Srpske desnice.  Istraga ubistva Majde Garović (81) i dalje je u toku, a prema nezvaničnim informacijama, osumnjičena Jelena Špagović navodno je starici dugovala 2. 500 evra, što se ispituje kao jedan od mogućih motiva zločina.

Srbija 10.07.2019 | 07:23
Ubila i zapalila ženu zbog duga
Jelena Špagović (devojačko Dujović), koja je osumnjičena za ubistvo Majde Garović, dok je njen brat Momčilo Dujović uhapšen zbog sumnje da joj je pomogao u izvršenju ubistva i uklanjanju tragova, navodno je od svoje nekadašnje komšinice pozajmila 2.500 evra.

Šta je pravi motiv ovog monstruoznog ubistva utvrdiće istraga, a prema nezvaničnim informacijama, postoje indicije da je u ovaj zločin umešano još osoba. Ono što za sada policija sumnja jeste da je Jelena Špagović 15. juna usmrtila staricu, a potom uz pomoć brata Momčila, njeno telo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru.

Špagovićeva i Dujović uhapšeni su 6. jula, nakon čega su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici i njima je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Kako su za "Blic" ispričale komšije porodica Garović i Špagović u Zemunu, koje inače deli samo ograda, Jelena već oko godinu dana ne živi u ovoj kući. Nije poznato u kom trenutku i iz kog razloga je Jelena od Majde pozajmila novac. Ono što je evidentno na društvenim mrežama žrtve i osumnjičene jeste da su njih dve ostale u kontaktu i nakon Jeleninog odlaska iz kuće Špagovića. U prilog tome govore i javne poruke na njihovim Fejsbuk profilima.

Majda je redovno hvalila Jelenine fotografije na kojima je sama ili sa decom, ostavljajući komentare poput "lepo", a Jelena joj je odgovarala samo emotikonima koji označavaju smeh. Nije poznato da li se u međuvremenu nešto u njihovom odnosu promenilo. Komšije su ispričale da se Jelena razvela od supruga, a da su je viđali samo kada sa sinom dolazi u posetu.



Zbog ubistva starice iz Zemuna uhapšeni ćerka i sin Saše Dujovića, bivšeg poslanika i potpredsednika Srpske desnice
Iako im ni na kraj pameti nije ko bi mogao da počini ovako užasan zločin, komšije imaju sumnje da je to bio neko ko je primetio na njoj nakit koji je uvek nosila.

- Svakodnevno je išla u duge šetnje. Na rukama je uvek imala prstenje, po jedan na svakom prstu, jedan se posebno isticao po vrednosti. Nosila je i zlatne minđuše i ogrlice... Moguće da je to nekome zapalo za oko, ko je želeo da je opljačka - kaže za "Blic" potresena komšinica.

Majdu Garović, sumnja se, ubila je Jelena Špagović 15. juna, a potom uz pomoć brata Momčila njeno telo prevezla u vikend-naselje kod Krčedina i zapalila je u kontejneru

Kako su ranije ispričale komšije za naš list, Majda i njen suprug živeli su i radili ceo radni vek u Nemačkoj i primaju devizne penzije. Ipak, prema rečima komšinice, iz kuće koja je ostala otključana te subote kada je Majda izašla oko 13 sati i više se nije vratila, ništa nije ukradeno. Majdin muž je, ispričala je komšinica, sve zatekao na svom mestu, kao i ušteđevinu novca na mestu gde ga drže.

Nestanak starice prijavio je njen suprug 16. juna kada se u Zemun vratio iz njihove vikendice u Karlovčiću, a ugljenisane delove tela pronašao je meštanin četiri dana kasnije u kontejneru meštanin u Dunavskoj ulici u blizini Krčedina.

Brat i sestra nalaze se u pritvoru, a policija sumnja da su u zločinu imali i nekoliko pomagača.



Nakon hapšenja Jelene Špagović i Momčila Dujovića "Blic" je kontaktirao njihovog oca Sašu Dujovića, bivši poslanik i sada već bivši visoki funkcioner "Srpske desnice" i bivši savetnik u Ministarstvu rada.

- Ukoliko su moja deca počinila to šta im se stavlja na teret i za šta je trenutno u toku istraga, neka odgovaraju u skladu sa zakonom, kao i svi drugi građani Srbije - kaže Dujović za naš list.

Dujović je rekao da njegova deca "neće imati nikakve protekcije zbog njegovog angažovanja".

- Najstrože osuđujem potez ako ga je neko od moje dece napravio, tako da ono što je zakon propisao mora da se primenjuje za sve građane - rekao je on.

Dujović je prekjuče, nakon što je "Blic" ekskluzivno objavio da su uhapšena njegova deca, podneo ostavku na sve funkcije.

- Što se mene tiče, iz moralnih razloga i mogućeg postupka svoje dece ja sam podneo ostavke na sve funkcije u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - rekao je Dujović, a potom dodao:

"Žao mi je žrtve, žao mi je zbog poteza, najžalije mi je kao roditelju zbog svega što se desilo. Iskreno se izvinjavam i građanima Srbije. Ja sam ratni veteran koji se dugo borio i branio ovu državu, ali tako je - ko je. Sve u svemu, ja od javnosti ne bežim, moja deca ako su kriva moraju da odgovaraju kao svi koji su krivi."

Dalja istraga i obdukcija pokazaće kako je starica i čime ubijena jer je njeno telo nađeno u fazi raspadanja.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Strasno

10.07.2019 07:32

Koji sljam

ODGOVORITE
Name

Da

10.07.2019 07:42

Baš su ovo strašna dešavanja, naše društvo je u totalnom sunovratu... Ovaj otac je ispravno postupio, davanjem ostavki, ali kako nije primjetio neka čudna ponašanja kod svoje djece??? Ovako nešto uraditi je i gore od horora.

ODGOVORITE
Name

Bakica

10.07.2019 07:54

Eto djece poslanika tesko nama

ODGOVORITE
Name

Olja

10.07.2019 09:26

Kcerka i sin, ako se utvrdi da su izvrsioci tog strasnog cina, svakako ce da budu kaznjeni. Mene je bas iznenadio postupak oca. Ne desava se kod nas cesto da neko podnese ostavku iz moralnih razloga, a pogotovo sto on prihvata cinjenicu da, ako su mu djeca pocinioci, odgovaraju za svoje zlodjelo. Uprkos svemu, radi se o moralnom covjeku i ne vjerujem da ne bi nista preduzeo da je nesto nagovjestavalo sta ce se desiti. Poznajem dobre ljude koji imaju problematicno dijete kao i problematicne ljude koji imaju veoma uzornu djecu. Sve je relativno i nije u pravu niko ko se pita "kako otac nije primijetio".

Name

Re Olja

10.07.2019 10:47

Svaka čast ovim ocu! Ja ne znam da je kod nas neki političar iz moralnih razloga odstupio sa funkcije! I potpuno je u pravu, punoljetna su, ako su krivi, neka odgovaraju!