Алвеш: Нервирао сам Пепа!

Да би Меси могао да решава! Дани Алвеш каже да је свесно кршио Гвардиолине захтеве да би Месија учинио бољим играчем.

Фудбал 10.07.2019 | 13:04
Алвеш: Нервирао сам Пепа!
Пораз од Бразила на "Минеирау" у још једном покушају да Аргентини врати назив шампиона и повратак у реалност са бронзом око врата, навео је најбољег фудбалера данашњице да оде најдаље у непоновљивој каријери и испровоцира лавину коментара са свих страна.

Један од оних који су искористили прилику да узврати на помало личан начин је и његов дугогодишњи саиграч из Барселоне, са којим је у првој фази каријере Меси мењао историју фудбала са десне стране.

Нови првак Јужне Америке у фудбалу и ветеран који се после победе над Перуом у финалу на "Маракани" радовао 40. трофеју у каријери, Дани Алвеш, рекао је у интервјууу за бразилски "Глобо Еспорте" да је свесно кршио задатке и препоруке тренера Пепа Гвардиоле како би, између редова, учинио Месија бољим играчем.

"Пеп мрзи када бекови додају уз линију на крило, јер не доносе често померање игре унапред, али сам настављао упорно да их шаљем ка Месију што га је нервирало прилично. Говорио сам му да се Меси 'искључи' из игре ако не добија лопту сваких минут-два и да нам је Меси потребан 'укључен' како би могао да одлучи утакмицу", причао је Алвеш о периоду између 2008. и 2012. када је Барса освојила две Лиге шампиона и три Ла Лиге уз незаборавну "триплету" из 2009.

"Сложио се са мном", поентирао је на крају Алвеш.

Коментари / 0

Оставите коментар