Alveš: Nervirao sam Pepa!

Da bi Mesi mogao da rešava! Dani Alveš kaže da je svesno kršio Gvardioline zahteve da bi Mesija učinio boljim igračem.

Fudbal 10.07.2019 | 13:04
Alveš: Nervirao sam Pepa!
Poraz od Brazila na "Mineirau" u još jednom pokušaju da Argentini vrati naziv šampiona i povratak u realnost sa bronzom oko vrata, naveo je najboljeg fudbalera današnjice da ode najdalje u neponovljivoj karijeri i isprovocira lavinu komentara sa svih strana.

Jedan od onih koji su iskoristili priliku da uzvrati na pomalo ličan način je i njegov dugogodišnji saigrač iz Barselone, sa kojim je u prvoj fazi karijere Mesi menjao istoriju fudbala sa desne strane.

Novi prvak Južne Amerike u fudbalu i veteran koji se posle pobede nad Peruom u finalu na "Marakani" radovao 40. trofeju u karijeri, Dani Alveš, rekao je u intervjuuu za brazilski "Globo Esporte" da je svesno kršio zadatke i preporuke trenera Pepa Gvardiole kako bi, između redova, učinio Mesija boljim igračem.

"Pep mrzi kada bekovi dodaju uz liniju na krilo, jer ne donose često pomeranje igre unapred, ali sam nastavljao uporno da ih šaljem ka Mesiju što ga je nerviralo prilično. Govorio sam mu da se Mesi 'isključi' iz igre ako ne dobija loptu svakih minut-dva i da nam je Mesi potreban 'uključen' kako bi mogao da odluči utakmicu", pričao je Alveš o periodu između 2008. i 2012. kada je Barsa osvojila dve Lige šampiona i tri La Lige uz nezaboravnu "tripletu" iz 2009.

"Složio se sa mnom", poentirao je na kraju Alveš.

Komentari / 0

Ostavite komentar