Зашто је Миротић "одјавио" Шпанију? Ради на себи!

Озбиљно је схватио новац који је Барселона издвојила за њега. . .

Кошарка 10.07.2019 | 14:39
Зашто је Миротић "одјавио" Шпанију? Ради на себи!
Селектор шпанске кошаркашке репрезентације Серђо Скариоло изненадио је данас објављеним списком за Мундобаскет на коме се нису нашли Серж Ибака, Серхио Родригез и Никола Миротић, али испоставља се да није Италијан "пресекао" да не иду.

Играчи су то учинили сами!

Серхио Родригез је објаснио да му је потребан одмор и предах после сезоне у ЦСКА, Серж Ибака се није огласио, али вероватно је и њега стигао умор из Торонта...

Никола Миротић није имао ни близу толико напорну сезону, мада је играо за два клуба у НБА лигу, него је у питању одлука базирана на личном плану, пошто натурализовани Шпанац планира да се најбоље могуће спреми за наредну такмичарску годину.

Барселона га је учинила најбоље плаћеним кошаркашем у Европи, и то свих времена, а то је схватио као обавезу да мора да буде у врхунској форми у сезони 2019/20.

У саопштењу које је поделио са пратиоцима на Тwиттеру наводи се да одлука није била "нимало лака" за њега, а да је донета након великих промена у његовој каријери које су се десиле у претходних неколико недеља.

Миротић је нагласио и да је имао две велике повреде, чланка и руке, а потом је поентирао:

"Донео сам одлуку да радим читавог лета како би понудио најбољу верзију себе у повратничкој сезони у Европи", написао је Никола који је казао да ће остати уз репрезентацију Шпаније са којом има златну медаљу са Еуробаскета и бронзу са Олимпијских игара.

Миротић је иначе рођен у Подгорици, али је још као јуниор отишао у Мадрид где је одлучио и да прихвати шпанско држављанство.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар