Zašto je Mirotić "odjavio" Španiju? Radi na sebi!

Ozbiljno je shvatio novac koji je Barselona izdvojila za njega. . .

Košarka 10.07.2019 | 14:39
Zašto je Mirotić "odjavio" Španiju? Radi na sebi!
Selektor španske košarkaške reprezentacije Serđo Skariolo iznenadio je danas objavljenim spiskom za Mundobasket na kome se nisu našli Serž Ibaka, Serhio Rodrigez i Nikola Mirotić, ali ispostavlja se da nije Italijan "presekao" da ne idu.

Igrači su to učinili sami!

Serhio Rodrigez je objasnio da mu je potreban odmor i predah posle sezone u CSKA, Serž Ibaka se nije oglasio, ali verovatno je i njega stigao umor iz Toronta...

Nikola Mirotić nije imao ni blizu toliko napornu sezonu, mada je igrao za dva kluba u NBA ligu, nego je u pitanju odluka bazirana na ličnom planu, pošto naturalizovani Španac planira da se najbolje moguće spremi za narednu takmičarsku godinu.

Barselona ga je učinila najbolje plaćenim košarkašem u Evropi, i to svih vremena, a to je shvatio kao obavezu da mora da bude u vrhunskoj formi u sezoni 2019/20.

U saopštenju koje je podelio sa pratiocima na Twitteru navodi se da odluka nije bila "nimalo laka" za njega, a da je doneta nakon velikih promena u njegovoj karijeri koje su se desile u prethodnih nekoliko nedelja.

Mirotić je naglasio i da je imao dve velike povrede, članka i ruke, a potom je poentirao:

"Doneo sam odluku da radim čitavog leta kako bi ponudio najbolju verziju sebe u povratničkoj sezoni u Evropi", napisao je Nikola koji je kazao da će ostati uz reprezentaciju Španije sa kojom ima zlatnu medalju sa Eurobasketa i bronzu sa Olimpijskih igara.

Mirotić je inače rođen u Podgorici, ali je još kao junior otišao u Madrid gde je odlučio i da prihvati špansko državljanstvo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar