Гром запалио кров куће у Бијељини

У бијељинском насељу Галац гром је око 2:20 мин. после поноћи погодио кућу Бориславке Томић и проузроковао велику материјалну штету. На срећу, повријеђених није било.

Република Српска 09.07.2019 | 18:24
Гром запалио кров куће у Бијељини
“ Ја сам устала и видјела да ми је прво отишао лустер у приземљу и осјетила сам непријатан мирис али прво сам мислила да није ништа. Медјутим, кад сам видјела да је лустер отишао онда сам схватила да је могуће да је гром ударио горе у поткровље. После ме је рођак, који је горе спавао, позвао и обоје смо видјели да кров гори. Позвали смо ватрогасце и полицију. Ја сам имала ватрогасни апарат и гасили смо оним што је било у апарату али није могло ништа да се уради”, изјавила је Бориславка Томић.

Брзом интервенцијом спријечено је потпуно уништење куће али је материјална штета, према процјени Територијалне ватрогасне јединице, око 20 000 КМ.

“ Све је отишло, комплет поткровље и кров. Доле цури вода у приземље, поплава је од воде којом су ватрогасци гасили а и од кише која је падала. Оно што сам градила свих ових година после рата уништено је за један минут”, прича кроз сузе власница куће.

Прве су у помоћ притекле комшије које будући да су и сами расељена лица, не могу да пруже финансијску помоћ. Власница куће истиче да је предала захтјев за помоћ у Градској управи Бијељина јер као пензионерка и удовица нема средстава да сама обнови кућу. Док чека на одговор, сваки минут јој је, како каже, као година, поготово због најављеног погоршања временских прилика и кише.

Скоро у исто вријеме гром је погодио породичну кућу у месту Пипери у општини Лопаре услед чега су изгорјели кров и поткровље, потврдјено нам је из полицијске управе Бијељина.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гага

09.07.2019 17:10

Ми смо друштво просјака и ухљупа. Најлакше је предати захтјев у општину. Нико нема громобран,плаћено осигурање за кућу али зато сви имају кабловску и интернет као симбол сиротиње. Поуздано знам да у Поречу постоји осигурање на нивоу општине које плаћају сви објекти на подручју града и онда нема кукњаве и социјале. Нисмо ми толико сиромашни колико је читаво друштво ментална биједа навикла да стоји у реду за џабарламу и да се одужи гласањем за систем који нас држи у таквом стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

09.07.2019 18:54

Тацно, слазем се