Grom zapalio krov kuće u Bijeljini

U bijeljinskom naselju Galac grom je oko 2:20 min. posle ponoći pogodio kuću Borislavke Tomić i prouzrokovao veliku materijalnu štetu. Na sreću, povrijeđenih nije bilo.

Republika Srpska 09.07.2019 | 18:24
Grom zapalio krov kuće u Bijeljini
“ Ja sam ustala i vidjela da mi je prvo otišao luster u prizemlju i osjetila sam neprijatan miris ali prvo sam mislila da nije ništa. Medjutim, kad sam vidjela da je luster otišao onda sam shvatila da je moguće da je grom udario gore u potkrovlje. Posle me je rođak, koji je gore spavao, pozvao i oboje smo vidjeli da krov gori. Pozvali smo vatrogasce i policiju. Ja sam imala vatrogasni aparat i gasili smo onim što je bilo u aparatu ali nije moglo ništa da se uradi”, izjavila je Borislavka Tomić.

Brzom intervencijom spriječeno je potpuno uništenje kuće ali je materijalna šteta, prema procjeni Teritorijalne vatrogasne jedinice, oko 20 000 KM.

“ Sve je otišlo, komplet potkrovlje i krov. Dole curi voda u prizemlje, poplava je od vode kojom su vatrogasci gasili a i od kiše koja je padala. Ono što sam gradila svih ovih godina posle rata uništeno je za jedan minut”, priča kroz suze vlasnica kuće.

Prve su u pomoć pritekle komšije koje budući da su i sami raseljena lica, ne mogu da pruže finansijsku pomoć. Vlasnica kuće ističe da je predala zahtjev za pomoć u Gradskoj upravi Bijeljina jer kao penzionerka i udovica nema sredstava da sama obnovi kuću. Dok čeka na odgovor, svaki minut joj je, kako kaže, kao godina, pogotovo zbog najavljenog pogoršanja vremenskih prilika i kiše.

Skoro u isto vrijeme grom je pogodio porodičnu kuću u mestu Piperi u opštini Lopare usled čega su izgorjeli krov i potkrovlje, potvrdjeno nam je iz policijske uprave Bijeljina.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gaga

09.07.2019 17:10

Mi smo društvo prosjaka i uhljupa. Najlakše je predati zahtjev u opštinu. Niko nema gromobran,plaćeno osiguranje za kuću ali zato svi imaju kablovsku i internet kao simbol sirotinje. Pouzdano znam da u Poreču postoji osiguranje na nivou opštine koje plaćaju svi objekti na području grada i onda nema kuknjave i socijale. Nismo mi toliko siromašni koliko je čitavo društvo mentalna bijeda navikla da stoji u redu za džabarlamu i da se oduži glasanjem za sistem koji nas drži u takvom stanju.

ODGOVORITE
Name

Ss

09.07.2019 18:54

Tacno, slazem se