Рафа: Ја сам у тенису ваљда нешто више од Барти!

Рафаел Надал је још једном показао да је у Лондон дошао са намером да после девет година опет буде шампион.

Тенис 09.07.2019 | 18:40
Рафа: Ја сам у тенису ваљда нешто више од Барти!
Шпанац је без по муке победио у мечу у којем му је противник био Португалац Жоао Соуза, три пута по 6:2. Практично, без много потрошене енергије стигао је међу осам најбољих.

Чини се да је у баш великој форми и да нас очекује паклена завршница и неколико потенцијално великих обрачуна.

Рафу су после меча питали да ли је било у реду да Ешли Барти као број 1 у женском тенису игра на Терену 2, а он је на централу завршио све за сат и по.

“Можемо ли да предвидимо будућност?”, питао је Рафа новинара.

Добио је одговор да је она светски број 1, а онда је рекао следеће:

“Да, и ја сам број два и имам 18 Гренд слем титула. Мој одговор није ни да ни не. Мој одговор је да организатор одлучује где ко игра. Ви стављате Ешли Барти испред мене. По мени, обе одлуке су добре. У свету тениса, искрено, мислим да ја значим мало више од Ешли Барти, чак иако је она прва на свету, освојила је Ролан Гарос и игра невероватно добро.”, јасан је Надал.

“Не можемо сваки дан полемисати због тога што неко мора да одлучи где ће ко играти. На дан као што је овај сви играју, па ни Ђоковић није на централном терену, ја сам првог дана играо на терену 1, на Ролан Гаросу сам играо на “Ленглену” у другом колу. Не може се полемисати о томе. Данас су тако одлучили, на централу играју друге две девојке”, објаснио је Шпанац.

И опет, стара ствар, он, Новак и Роџер и питање о томе какву поруку шаљу осталима.

“Не шаљемо ми никакве поруке! Ми покушавамо да своје каријере учинимо што је могуће бољима. Мислимо на себе, то је све. Лично, не мислим да шаљем поруке било ком од играча који долазе. Знам да су добри. Знам да ће доћи дан када ће бити испред нас јер играју боље или зато што ћемо ми отићи, нас тројица нисмо више деца. То је то. Наравно, лепо је све то што смо постигли за ових 15 година. Нешто посебно, тешко поновљиво, толико титула међу тројицом играча”, каже Рафа.

Ако вас занима како се разонодио између мечева, ево и ту одговора. Гледао је голф и женски фудбал.

“Гледао сам победу Џона Рама поподне. Увече победу Метјуа Волфа. Дакле гледао сам ПГА и Европску турнеју. Генерално сам велики поклоник спорта. Гледао сам и Светки куп, женски фудбал, било је заиста сјајних мечева. Срећан сам због голфера Џона Рама што је освојио турнир. Пратим филмове, серије, трудим се да сам информисан, читам штампу сваки дан. Ипак, да не мислим о спорту, те не могу. Волим спорт”, закључио је шампион Ролан Гароса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар