Rafa: Ja sam u tenisu valjda nešto više od Barti!

Rafael Nadal je još jednom pokazao da je u London došao sa namerom da posle devet godina opet bude šampion.

Tenis 09.07.2019 | 18:40
Rafa: Ja sam u tenisu valjda nešto više od Barti!
Španac je bez po muke pobedio u meču u kojem mu je protivnik bio Portugalac Žoao Souza, tri puta po 6:2. Praktično, bez mnogo potrošene energije stigao je među osam najboljih.

Čini se da je u baš velikoj formi i da nas očekuje paklena završnica i nekoliko potencijalno velikih obračuna.

Rafu su posle meča pitali da li je bilo u redu da Ešli Barti kao broj 1 u ženskom tenisu igra na Terenu 2, a on je na centralu završio sve za sat i po.

“Možemo li da predvidimo budućnost?”, pitao je Rafa novinara.

Dobio je odgovor da je ona svetski broj 1, a onda je rekao sledeće:

“Da, i ja sam broj dva i imam 18 Grend slem titula. Moj odgovor nije ni da ni ne. Moj odgovor je da organizator odlučuje gde ko igra. Vi stavljate Ešli Barti ispred mene. Po meni, obe odluke su dobre. U svetu tenisa, iskreno, mislim da ja značim malo više od Ešli Barti, čak iako je ona prva na svetu, osvojila je Rolan Garos i igra neverovatno dobro.”, jasan je Nadal.

“Ne možemo svaki dan polemisati zbog toga što neko mora da odluči gde će ko igrati. Na dan kao što je ovaj svi igraju, pa ni Đoković nije na centralnom terenu, ja sam prvog dana igrao na terenu 1, na Rolan Garosu sam igrao na “Lenglenu” u drugom kolu. Ne može se polemisati o tome. Danas su tako odlučili, na centralu igraju druge dve devojke”, objasnio je Španac.

I opet, stara stvar, on, Novak i Rodžer i pitanje o tome kakvu poruku šalju ostalima.

“Ne šaljemo mi nikakve poruke! Mi pokušavamo da svoje karijere učinimo što je moguće boljima. Mislimo na sebe, to je sve. Lično, ne mislim da šaljem poruke bilo kom od igrača koji dolaze. Znam da su dobri. Znam da će doći dan kada će biti ispred nas jer igraju bolje ili zato što ćemo mi otići, nas trojica nismo više deca. To je to. Naravno, lepo je sve to što smo postigli za ovih 15 godina. Nešto posebno, teško ponovljivo, toliko titula među trojicom igrača”, kaže Rafa.

Ako vas zanima kako se razonodio između mečeva, evo i tu odgovora. Gledao je golf i ženski fudbal.

“Gledao sam pobedu Džona Rama popodne. Uveče pobedu Metjua Volfa. Dakle gledao sam PGA i Evropsku turneju. Generalno sam veliki poklonik sporta. Gledao sam i Svetki kup, ženski fudbal, bilo je zaista sjajnih mečeva. Srećan sam zbog golfera Džona Rama što je osvojio turnir. Pratim filmove, serije, trudim se da sam informisan, čitam štampu svaki dan. Ipak, da ne mislim o sportu, te ne mogu. Volim sport”, zaključio je šampion Rolan Garosa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar