Препуцавање Мете и Брнабићеве

Илир Мета, предсједник Албаније, изразио је жаљење што Косово не учествује на Самиту, те позвао БиХ да призна самопроглашено Косово, на шта му је одговорила Ана Брнабић, премијерка Србије, те подсјетила је да Процес сарадње не препознаје Републику Косово, као ни домаћин Самита.

Србија 09.07.2019 | 10:43
Препуцавање Мете и Брнабићеве
"Поред мене, као и поред домаћина, постоји за овим столом још неколико земаља које не признају Косово, зато предлажем да из поштовања једни према другима не кроситимо ово. И мени је жао што представници привремених институција у Приштини нису овдје. То не представља ништа друго, него како Приштина гледа на ову сарадњу. Ово нама даје до знања колико је Приштиин истало до сарадње”, каже Брнабић, која тврди да регион неће бити стабилан док сви ми не будемо чланице ЕУ.

Истиче да Србија у потпуности подржава да се у што краћем року доенсе позитивна одлука о отварнају поглавља са Албанијом и сјевенром Македонијом, јер би се свака другачија одлука негативно одразила на цијел ирегион.

Говорила је и о инфраструктурној повезнаости која је кључна за сарадњу у региону.

“Крајем јула Србија почиње изградњу ауто-пута ка БиХ”, казала је Брнабић, додавши да иде и ауто-пут ка Приштини, Драчу.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

09.07.2019 09:11

Није то било никакво препуцавање јер би онда испало како је то била равноправна и аргументована расправа. Наравно да није било тако, вец је Брнабица буквално одрзала слово албанском предсједнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

09.07.2019 16:52

Јао,баш му је рекла.