Prepucavanje Mete i Brnabićeve

Ilir Meta, predsjednik Albanije, izrazio je žaljenje što Kosovo ne učestvuje na Samitu, te pozvao BiH da prizna samoproglašeno Kosovo, na šta mu je odgovorila Ana Brnabić, premijerka Srbije, te podsjetila je da Proces saradnje ne prepoznaje Republiku Kosovo, kao ni domaćin Samita.

Srbija 09.07.2019 | 10:43
Prepucavanje Mete i Brnabićeve
"Pored mene, kao i pored domaćina, postoji za ovim stolom još nekoliko zemalja koje ne priznaju Kosovo, zato predlažem da iz poštovanja jedni prema drugima ne krositimo ovo. I meni je žao što predstavnici privremenih institucija u Prištini nisu ovdje. To ne predstavlja ništa drugo, nego kako Priština gleda na ovu saradnju. Ovo nama daje do znanja koliko je Prištiin istalo do saradnje”, kaže Brnabić, koja tvrdi da region neće biti stabilan dok svi mi ne budemo članice EU.

Ističe da Srbija u potpunosti podržava da se u što kraćem roku doense pozitivna odluka o otvarnaju poglavlja sa Albanijom i sjevenrom Makedonijom, jer bi se svaka drugačija odluka negativno odrazila na cijel iregion.

Govorila je i o infrastrukturnoj poveznaosti koja je ključna za saradnju u regionu.

“Krajem jula Srbija počinje izgradnju auto-puta ka BiH”, kazala je Brnabić, dodavši da ide i auto-put ka Prištini, Draču.

(Nezavisne novine)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

09.07.2019 11:11

Nije to bilo nikakvo prepucavanje jer bi onda ispalo kako je to bila ravnopravna i argumentovana rasprava. Naravno da nije bilo tako, vec je Brnabica bukvalno odrzala slovo albanskom predsjedniku.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

09.07.2019 18:52

Jao,baš mu je rekla.