Званично: Станојевићу отказ у Кини!

Пекинг Женхе раскинуо уговор са српским стручњаком.

Фудбал 09.07.2019 | 16:52
Званично: Станојевићу отказ у Кини!
Александар Станојевић (45) није више тренер Пекинг Женхеа. Кинески прволигаш одлучио је да му се захвали на сарадњи после серије од четири узастопна пораза, а пресудила су му и два везана неуспеха на домаћем терену, против Далијана (1:3) и Шандонга (0:2).

Генерално, некадашњи тренер Партизана није се прославио на клупи тима из престонице током целе сезоне, пошто је на 18 утакмица забележио чак 12 пораза. Истина, често је кубурио и са играчким кадром јер је имао доста повређених фудбалера, па се може рећи да му се коцкице баш нису поклопиле.

Претпоследње место на табели и само две првенствене победе биле су аларм за хитне промене у тиму из Пекинга који ће, према најавама из најмногољудније земље на свезу, новог тренера поново потражити у Европи. 

Станојевића ће на клупи заменити Шпанац Луис Гарсија Плаза. Српски тренер до сада је у Кини водио неколико клубова, а тренирао је још Макаби Хаифу, ПАОК и Ал Кадсиах.

Највише успеха имао је са Партизаном, с којим је освојио две титуле и један куп. Такође, црно-беле је 2010. увео у Лигу шампиона. "Парни ваљак" га је неколико пута контактирао са жељом да га врати на место шефа стручног штаба, али је Станојевић сваку понуду одбио.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Пекинг Женхе

Коментари / 0

Оставите коментар