Zvanično: Stanojeviću otkaz u Kini!

Peking Ženhe raskinuo ugovor sa srpskim stručnjakom.

Fudbal 09.07.2019 | 16:52
Zvanično: Stanojeviću otkaz u Kini!
Aleksandar Stanojević (45) nije više trener Peking Ženhea. Kineski prvoligaš odlučio je da mu se zahvali na saradnji posle serije od četiri uzastopna poraza, a presudila su mu i dva vezana neuspeha na domaćem terenu, protiv Dalijana (1:3) i Šandonga (0:2).

Generalno, nekadašnji trener Partizana nije se proslavio na klupi tima iz prestonice tokom cele sezone, pošto je na 18 utakmica zabeležio čak 12 poraza. Istina, često je kuburio i sa igračkim kadrom jer je imao dosta povređenih fudbalera, pa se može reći da mu se kockice baš nisu poklopile.

Pretposlednje mesto na tabeli i samo dve prvenstvene pobede bile su alarm za hitne promene u timu iz Pekinga koji će, prema najavama iz najmnogoljudnije zemlje na svezu, novog trenera ponovo potražiti u Evropi. 

Stanojevića će na klupi zameniti Španac Luis Garsija Plaza. Srpski trener do sada je u Kini vodio nekoliko klubova, a trenirao je još Makabi Haifu, PAOK i Al Kadsiah.

Najviše uspeha imao je sa Partizanom, s kojim je osvojio dve titule i jedan kup. Takođe, crno-bele je 2010. uveo u Ligu šampiona. "Parni valjak" ga je nekoliko puta kontaktirao sa željom da ga vrati na mesto šefa stručnog štaba, ali je Stanojević svaku ponudu odbio.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Peking Ženhe

Komentari / 0

Ostavite komentar