"Против Новака на трави у три сета? (Пре)тешко...!"

Давид Гофан свестан да га очекује велики изазов у петом мечу на Вимблдону, али каже да је спреман да се максимално бори са најбољим на свету у првом четвртфиналу у Лондону.

Тенис 09.07.2019 | 22:15
"Против Новака на трави у три сета? (Пре)тешко...!"
Новак Ђоковић изборио је пласман у четвртфинале Вимблдона и то након што је у четири меча изгубио само један сет (против Хуберта Хуркача у трећем колу).

У осмини финала било је убедљив против Ига Умбера, једног из плејаде младих тенисера (6:3, 6:2, 6:3) и обезбедио 45. у каријери четвртфинале гренд слема, од чега 11. пут на Вимблдону.

Ђоковић је заказао дуел са Давидом Гофаном, који је елиминисао Фернанда Вердаска и први пут у каријери стигао међу осам најбољих у Лондону.

Белгијанац је претходно играо четвртфинала на Ролан Гаросу 2016. и Аустралијан Опену 2017. године.

Против Ђоковића има негативан скор - 1:5, а тај једини дуел који је добио је последњи који су одиграли, пре две године у четвртфиналу у Монте Карлу (6:2, 3:6, 7:5).

Гофан је у Лондон стигао као 23. играч на АТП листи, а извесно је да ће се после трећег гренд слема у сезони вратити у Топ 20, први пут после марта.

После не баш охрабрујућих резултата у првој половини године (два полуфинала и четвртфинале), пред Вимблдон је заблистао је на трави изборивши пласман у финале турнира у Халеу, где га је зауставио Роџер Федерер. То му је дало "ветар у леђа" пред долазак у Лондон.

"Знао сам да је то мој омиљени турнир и да могу добро да одиграм на трави", рекао је Белгијанац.

"Пласман у четвртфинале Вимблдона, први пут у каријери, много ми значи, нарочито после тешких тренутака које сам проживео претходних месеци. Било их је и на терену и ван њега... Повратак најбољем тенису на овом месту је савршен тренутак за мене", поручио је Гофан.

Против Ђоковића одлично зна шта га очекује, иако се никада раније нису сусрели на трави.

"Увек је лепо играти против Новака на гренд слемовима, али га је веома тешко добити, нарочито у три сета и на трави. Када игра на свом свом препознатљивом, највишем нивоу, он је најбољи. Ипак, имам самопоуздања, потрудићу се да пружим максимум и ментално сам спреман", навео је Гофан, коме је седмо место на АТП листи најбољи пласман у каријери.

Победник меча Ђоковић - Гофан у полуфиналу ће играти са бољим из дуела у којем се састају Гвидо Пеља и Роберто Баутиста Агут.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар