"Protiv Novaka na travi u tri seta? (Pre)teško...!"

David Gofan svestan da ga očekuje veliki izazov u petom meču na Vimbldonu, ali kaže da je spreman da se maksimalno bori sa najboljim na svetu u prvom četvrtfinalu u Londonu.

Tenis 09.07.2019 | 22:15
"Protiv Novaka na travi u tri seta? (Pre)teško...!"
Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale Vimbldona i to nakon što je u četiri meča izgubio samo jedan set (protiv Huberta Hurkača u trećem kolu).

U osmini finala bilo je ubedljiv protiv Iga Umbera, jednog iz plejade mladih tenisera (6:3, 6:2, 6:3) i obezbedio 45. u karijeri četvrtfinale grend slema, od čega 11. put na Vimbldonu.

Đoković je zakazao duel sa Davidom Gofanom, koji je eliminisao Fernanda Verdaska i prvi put u karijeri stigao među osam najboljih u Londonu.

Belgijanac je prethodno igrao četvrtfinala na Rolan Garosu 2016. i Australijan Openu 2017. godine.

Protiv Đokovića ima negativan skor - 1:5, a taj jedini duel koji je dobio je poslednji koji su odigrali, pre dve godine u četvrtfinalu u Monte Karlu (6:2, 3:6, 7:5).

Gofan je u London stigao kao 23. igrač na ATP listi, a izvesno je da će se posle trećeg grend slema u sezoni vratiti u Top 20, prvi put posle marta.

Posle ne baš ohrabrujućih rezultata u prvoj polovini godine (dva polufinala i četvrtfinale), pred Vimbldon je zablistao je na travi izborivši plasman u finale turnira u Haleu, gde ga je zaustavio Rodžer Federer. To mu je dalo "vetar u leđa" pred dolazak u London.

"Znao sam da je to moj omiljeni turnir i da mogu dobro da odigram na travi", rekao je Belgijanac.

"Plasman u četvrtfinale Vimbldona, prvi put u karijeri, mnogo mi znači, naročito posle teških trenutaka koje sam proživeo prethodnih meseci. Bilo ih je i na terenu i van njega... Povratak najboljem tenisu na ovom mestu je savršen trenutak za mene", poručio je Gofan.

Protiv Đokovića odlično zna šta ga očekuje, iako se nikada ranije nisu susreli na travi.

"Uvek je lepo igrati protiv Novaka na grend slemovima, ali ga je veoma teško dobiti, naročito u tri seta i na travi. Kada igra na svom svom prepoznatljivom, najvišem nivou, on je najbolji. Ipak, imam samopouzdanja, potrudiću se da pružim maksimum i mentalno sam spreman", naveo je Gofan, kome je sedmo mesto na ATP listi najbolji plasman u karijeri.

Pobednik meča Đoković - Gofan u polufinalu će igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Gvido Pelja i Roberto Bautista Agut.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar