ЛШ - Мусемић: 0:8 је лекција, Селтик је нови тест!

Тренер Сарајева Хусреф Мусемић уверен да дисциплином и заједничким ангажманом комплетном тима, може парирати славном Селтику, који од 19. 45 гостује на "Кошеву" у првом колу квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 09.07.2019 | 15:36
ЛШ - Мусемић: 0:8 је лекција, Селтик је нови тест!
Стратег "бордо" екипе је претходне сезоне освојио "дуплу круну" у Босни и Херцеговини и ушао у историју, али је на почетку сезоне, такође уписао најгори европски пораз у клупској историји против Аталанте (0:8) на стадиону "Асим Ферхатовић Хасе" после одличних 2:2 у Бергаму.

"Надам се да смо научили лекцију из прошле године, а ако нисмо, онда ћемо имати пуно проблема са шкотским великаном", рекао је Мусемић за наш портал. 

Сличан однос снага Сарајева и Селтика данас, био је пре неколико сезона између Барселоне и клуба из Глазгова, који су "келти" решили у своју корист на "Селтик Парку" (2:1), па је Мусемић мишљења да шанса постоји иако не спори да су гости фаворити и вечерас и за пролаз у даље такмичење.

"Док се игра постоји шанса. Ако задовољимо принцип концентрације и стрпљивости онда се можемо нечему надати. А уколико то не испоштујемо, онда тешко можемо нешто да направимо и наш квалитет не би могао да дође до изражаја. Ако не будемо деловали као екипа, односно да нам појединци искачу из колектива, онда ћемо имати велики проблем".

Некадашњи голгетер Црвене звезде је током играчке каријере наступао у шкотској Премијер лиги бранећи боје Хартса из Единбурга.

"Случај је хтео да свој први меч одиграм управо против Селтика. Поражени смо 3:1", рекао је Мусемић и додао да је Единбург један од најљепших градова у којем је био у животу.

Мусемић није желео посебно да се осврће на дефанзивца гостију Јозо Шимуновића, несуђеног репрезентативца Босне и Херцеговине, који је најпре прихватио, па онда одбио позив међу "змајеве".

"Његово је право да игра за кога хоће и кад хоће. Ми смо се базирали на неке друге ствари, да што више упознамо Селтик и све његове квалитете и мане и да то пренесемо играчима. Колико сад ми можемо да одговоримо, то ћемо да видимо. Мада верујем да смо доста добро упознали њихове и јаче и слабије стране".

Шкоти су синоћ допутовали у Сарајево, а према наводима тамошњих медија, вечерас због повреда неће наступити Том Рогић и Кјеран Тирни, кога силно жели лондонски Арсенал, али Мусемић не сматра да ће гости бити ослабљени.

"Довели су стопера Кристофера Жулијена из Тулуза за девет милиона фунти, а ако неко вреди толики новац, вероватно је квалитетан играч. На стоперској позицији имају бољег фудбалера него досад. Довели су левог бека из Рапида Болија Мбомба уместо тог играча који треба да оде у Арсенал. Нисам сигуран да су ослабљени дошли, можда ће им једино недостајати Рогић".

Сарајлије ће вечерас и у реваншу бити "растерећене" јер је бреме фаворита на плећима Шкота, али и због чињенице да ће упркос евентуалној елиминацији, наставити такмичење у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

"Покушаћемо да одиграмо што је могуће квалитетније, да се што боље представимо, а за шта ће то бити довољно, видећемо", подвукао је Мусемић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар