LŠ - Musemić: 0:8 je lekcija, Seltik je novi test!

Trener Sarajeva Husref Musemić uveren da disciplinom i zajedničkim angažmanom kompletnom tima, može parirati slavnom Seltiku, koji od 19. 45 gostuje na "Koševu" u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 09.07.2019 | 15:36
LŠ - Musemić: 0:8 je lekcija, Seltik je novi test!
Strateg "bordo" ekipe je prethodne sezone osvojio "duplu krunu" u Bosni i Hercegovini i ušao u istoriju, ali je na početku sezone, takođe upisao najgori evropski poraz u klupskoj istoriji protiv Atalante (0:8) na stadionu "Asim Ferhatović Hase" posle odličnih 2:2 u Bergamu.

"Nadam se da smo naučili lekciju iz prošle godine, a ako nismo, onda ćemo imati puno problema sa škotskim velikanom", rekao je Musemić za naš portal. 

Sličan odnos snaga Sarajeva i Seltika danas, bio je pre nekoliko sezona između Barselone i kluba iz Glazgova, koji su "kelti" rešili u svoju korist na "Seltik Parku" (2:1), pa je Musemić mišljenja da šansa postoji iako ne spori da su gosti favoriti i večeras i za prolaz u dalje takmičenje.

"Dok se igra postoji šansa. Ako zadovoljimo princip koncentracije i strpljivosti onda se možemo nečemu nadati. A ukoliko to ne ispoštujemo, onda teško možemo nešto da napravimo i naš kvalitet ne bi mogao da dođe do izražaja. Ako ne budemo delovali kao ekipa, odnosno da nam pojedinci iskaču iz kolektiva, onda ćemo imati veliki problem".

Nekadašnji golgeter Crvene zvezde je tokom igračke karijere nastupao u škotskoj Premijer ligi braneći boje Hartsa iz Edinburga.

"Slučaj je hteo da svoj prvi meč odigram upravo protiv Seltika. Poraženi smo 3:1", rekao je Musemić i dodao da je Edinburg jedan od najljepših gradova u kojem je bio u životu.

Musemić nije želeo posebno da se osvrće na defanzivca gostiju Jozo Šimunovića, nesuđenog reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je najpre prihvatio, pa onda odbio poziv među "zmajeve".

"Njegovo je pravo da igra za koga hoće i kad hoće. Mi smo se bazirali na neke druge stvari, da što više upoznamo Seltik i sve njegove kvalitete i mane i da to prenesemo igračima. Koliko sad mi možemo da odgovorimo, to ćemo da vidimo. Mada verujem da smo dosta dobro upoznali njihove i jače i slabije strane".

Škoti su sinoć doputovali u Sarajevo, a prema navodima tamošnjih medija, večeras zbog povreda neće nastupiti Tom Rogić i Kjeran Tirni, koga silno želi londonski Arsenal, ali Musemić ne smatra da će gosti biti oslabljeni.

"Doveli su stopera Kristofera Žulijena iz Tuluza za devet miliona funti, a ako neko vredi toliki novac, verovatno je kvalitetan igrač. Na stoperskoj poziciji imaju boljeg fudbalera nego dosad. Doveli su levog beka iz Rapida Bolija Mbomba umesto tog igrača koji treba da ode u Arsenal. Nisam siguran da su oslabljeni došli, možda će im jedino nedostajati Rogić".

Sarajlije će večeras i u revanšu biti "rasterećene" jer je breme favorita na plećima Škota, ali i zbog činjenice da će uprkos eventualnoj eliminaciji, nastaviti takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Pokušaćemo da odigramo što je moguće kvalitetnije, da se što bolje predstavimo, a za šta će to biti dovoljno, videćemo", podvukao je Musemić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar