Из Италије у Партизан: Зову се Томас и Мозли!

Партизан пронашао појачања у Италији, у питању су Американци.  Појачања из Палаканестра: Вилијам Мозли и Рашон Томас на прагу Партизана! Према незваничним информацијама, Мозли је близу потписа, док је Томас већ потписао за црно-бели тим.

Кошарка 09.07.2019 | 12:45
Из Италије у Партизан: Зову се Томас и Мозли!
Црвена звезда је скоро комплетирала тим за одбрану наслова у АБА лиги и напад на плеј-оф Евролиге...

Партизан последњих недеља није био ни близу толико активан као "вечити" ривал, што је поприлично забринуло навијаче "парног ваљка".

Али...

Иако кошаркаши који се помињу као нове аквизиције вицешампиона Србије нису атрактивни као они које је довела Звезда и које намерава да ангажује, коначно и присталице Партизана могу да се позабаве скенирањем статистике и гледањем снимака потенцијалних појачања.

То су Вилијам Мозли и Рашон Томас, пишу специјализовани кошаркашки сајтови.

Већ је постало веома узбудљиво на кошаркашкој пијаци када говоримо о тимовима који долазе из регионалне АБА лиге. Највеће кораке за сада су повукли Црвена звезда и Морнар, а њима се, како се чини, полако прикључује и београдски Партизан.

Наиме, према незваничним информацијама које долазе од специјализованог кошаркашког сајта Спортандо, Вилијам Мозли је близу договора са црно-белима. Овај кошаркаш је читаву професионалну каријеру за сада провео у италијанском Палаканестру, а претходне сезоне наступао је за Трст. Претходно може да се похвали наступима за Фортитудо Болоњу, Ферентино, Реканати, Латину и Лењано.

Током претходне кошаркашке године, Мозли је имао сасвим солидан просек од 7,6 поена по утакмици уз 3,4 скока и 1,4 блокаде. Американац игра на позицији центра, а најпознатији је по томе што је у НЦАА лиги као јуниор поставио рекорд по броју блокада у једној сезони. Вилијам Мозли их је тада имао чак 156 на 32 одигране утакмице.

Други извори наводе да је један кошаркаш већ потписао уговор са Партизаном, и то на две године. Реч је о Рашону Томасу, који је, као и Мозли, претходну сезону провео играјући у италијанском кошаркашком шампионату. Амерички кошаркаш био је члан Динамо Сасарија који је у великом финалу поражен од Венције са 4:3 у серији.

Рашон Томас може да игра на позицији број четири. Пре Сасарија играо је за развојни тим Оклахоме, а наступао је и за Тандере у НБА Летњој лиги. Играјући за Динамо Сасари током претходне сезоне бележио је у просеку 12,5 поена по мечу уз 2,1 асистенцију и 6,6 ухваћених лопти. Наовдно, овај кошаркаш је имао договор и са Макабијем из Тел Авива.

Фото: Схуттерстоцк / Принтсцреен

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар