Iz Italije u Partizan: Zovu se Tomas i Mozli!

Partizan pronašao pojačanja u Italiji, u pitanju su Amerikanci.  Pojačanja iz Palakanestra: Vilijam Mozli i Rašon Tomas na pragu Partizana! Prema nezvaničnim informacijama, Mozli je blizu potpisa, dok je Tomas već potpisao za crno-beli tim.

Košarka 09.07.2019 | 12:45
Iz Italije u Partizan: Zovu se Tomas i Mozli!
Crvena zvezda je skoro kompletirala tim za odbranu naslova u ABA ligi i napad na plej-of Evrolige...

Partizan poslednjih nedelja nije bio ni blizu toliko aktivan kao "večiti" rival, što je poprilično zabrinulo navijače "parnog valjka".

Ali...

Iako košarkaši koji se pominju kao nove akvizicije vicešampiona Srbije nisu atraktivni kao oni koje je dovela Zvezda i koje namerava da angažuje, konačno i pristalice Partizana mogu da se pozabave skeniranjem statistike i gledanjem snimaka potencijalnih pojačanja.

To su Vilijam Mozli i Rašon Tomas, pišu specijalizovani košarkaški sajtovi.

Već je postalo veoma uzbudljivo na košarkaškoj pijaci kada govorimo o timovima koji dolaze iz regionalne ABA lige. Najveće korake za sada su povukli Crvena zvezda i Mornar, a njima se, kako se čini, polako priključuje i beogradski Partizan.

Naime, prema nezvaničnim informacijama koje dolaze od specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando, Vilijam Mozli je blizu dogovora sa crno-belima. Ovaj košarkaš je čitavu profesionalnu karijeru za sada proveo u italijanskom Palakanestru, a prethodne sezone nastupao je za Trst. Prethodno može da se pohvali nastupima za Fortitudo Bolonju, Ferentino, Rekanati, Latinu i Lenjano.

Tokom prethodne košarkaške godine, Mozli je imao sasvim solidan prosek od 7,6 poena po utakmici uz 3,4 skoka i 1,4 blokade. Amerikanac igra na poziciji centra, a najpoznatiji je po tome što je u NCAA ligi kao junior postavio rekord po broju blokada u jednoj sezoni. Vilijam Mozli ih je tada imao čak 156 na 32 odigrane utakmice.

Drugi izvori navode da je jedan košarkaš već potpisao ugovor sa Partizanom, i to na dve godine. Reč je o Rašonu Tomasu, koji je, kao i Mozli, prethodnu sezonu proveo igrajući u italijanskom košarkaškom šampionatu. Američki košarkaš bio je član Dinamo Sasarija koji je u velikom finalu poražen od Vencije sa 4:3 u seriji.

Rašon Tomas može da igra na poziciji broj četiri. Pre Sasarija igrao je za razvojni tim Oklahome, a nastupao je i za Tandere u NBA Letnjoj ligi. Igrajući za Dinamo Sasari tokom prethodne sezone beležio je u proseku 12,5 poena po meču uz 2,1 asistenciju i 6,6 uhvaćenih lopti. Naovdno, ovaj košarkaš je imao dogovor i sa Makabijem iz Tel Aviva.

Foto: Shutterstock / Printscreen

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar