Милан, тебра!

Крунић званично у Милану! Ја сам Раде Крунић и везни сам играч Милана! Репрезентативац Босне и Херцеговине Раде Крунић потписао је у понедјељак уговор са Миланом!

Фудбал 09.07.2019 | 12:26
Милан, тебра!
Готово је!

И "бирократски проблеми" су отклоњени, па је Раде Крунић и званично постао нови везни фудбалер "росонера".

Трансфер из Емполија вриједан осам милиона евра договорен је прошлог мјесеца, али до данас није било потписа иако је Крунић тренирао са екипом са "Сан Сира".

"Добродошао 'ДЕРА'", објавио је славни италијански клуб и пожелио Крунићу успјешну авантуру, док је фудбалер из Фоче открио да му је надимак Дера, да му је обиљена боја црна и да му је идол славни Бразилац Кака.

Крунић је почео каријеру у Сутјесци из Фоче, а још је бранио боје српског суперлигаша Доњег Срема, одакле је отишао у Верону, а касније био позајмљен Борцу из Чачка.

Коначно, 2015. године је потписао за Емполи, за који је одиграо 116 утакмица и постигао 13 голова.

Прошло је скоро цео месец. Да будемо прецизни тачно 26 дана откако сте прво на страницама МОЗЗАРТ Спорта могли да прочитате да је Раде Крунић договорио трансфер каријере и да ће за 8.000.000 евра постати играч славног Милана. Али од тада – ништа. Ни речи. И таман што смо се забринули да ће 25-годишњем Фочаку, као у време кад је играо у Доњем Срему, а суперлигаши се отимали за његов уговор, опет из целе збрке са папирологијом изаћи кратких рукава на Милановом Твитеру објава коју смо тако дуго чекали.

Раде је и званично играч Милана!

Илити Дера, како су Росонери написали, послуживши се традиционалним балканским сленгом – шатровачким.

Није ни битно. Раде или Дера, битно је да је презиме Крунић и да се ради о истом момку. Момку који је успео да преко Сутјеске из Фоче, Доњег Срема и Борца из Чачка стигне чак до Серије А и то ни мање ни више него до славног Милана, ако рачунамо пехаре из Лиге шампиона, другог најтрофејнијег клуба Европе.

Директна препорука за Сан Сиро била је фантастична протекла сезона у Емполију у којој је Крунић постигао пет голова и уписао још шест асистенција. Емполи је ипак испао, али је Крунић барем клубу обезбедио средства да селектира екипу која би могла да се одмах врати у елитни ранг. Поред поменутих 8.000.000 евра могао би Емполои да накамчи још 1.000.000 у бонусима.

Милан није саопштио, али се раније спекулисало да Крунића чека четворогодишњи уговор вредан 1.200.000 евра по сезони.  Међутим, овог пута заиста стоји она да је новац у другом плану.

Јер ипак... Милан, тебра!

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар