Milan, tebra!

Krunić zvanično u Milanu! Ja sam Rade Krunić i vezni sam igrač Milana! Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić potpisao je u ponedjeljak ugovor sa Milanom!

Fudbal 09.07.2019 | 12:26
Milan, tebra!
Gotovo je!

I "birokratski problemi" su otklonjeni, pa je Rade Krunić i zvanično postao novi vezni fudbaler "rosonera".

Transfer iz Empolija vrijedan osam miliona evra dogovoren je prošlog mjeseca, ali do danas nije bilo potpisa iako je Krunić trenirao sa ekipom sa "San Sira".

"Dobrodošao 'DERA'", objavio je slavni italijanski klub i poželio Kruniću uspješnu avanturu, dok je fudbaler iz Foče otkrio da mu je nadimak Dera, da mu je obiljena boja crna i da mu je idol slavni Brazilac Kaka.

Krunić je počeo karijeru u Sutjesci iz Foče, a još je branio boje srpskog superligaša Donjeg Srema, odakle je otišao u Veronu, a kasnije bio pozajmljen Borcu iz Čačka.

Konačno, 2015. godine je potpisao za Empoli, za koji je odigrao 116 utakmica i postigao 13 golova.

Prošlo je skoro ceo mesec. Da budemo precizni tačno 26 dana otkako ste prvo na stranicama MOZZART Sporta mogli da pročitate da je Rade Krunić dogovorio transfer karijere i da će za 8.000.000 evra postati igrač slavnog Milana. Ali od tada – ništa. Ni reči. I taman što smo se zabrinuli da će 25-godišnjem Fočaku, kao u vreme kad je igrao u Donjem Sremu, a superligaši se otimali za njegov ugovor, opet iz cele zbrke sa papirologijom izaći kratkih rukava na Milanovom Tviteru objava koju smo tako dugo čekali.

Rade je i zvanično igrač Milana!

Iliti Dera, kako su Rosoneri napisali, posluživši se tradicionalnim balkanskim slengom – šatrovačkim.

Nije ni bitno. Rade ili Dera, bitno je da je prezime Krunić i da se radi o istom momku. Momku koji je uspeo da preko Sutjeske iz Foče, Donjeg Srema i Borca iz Čačka stigne čak do Serije A i to ni manje ni više nego do slavnog Milana, ako računamo pehare iz Lige šampiona, drugog najtrofejnijeg kluba Evrope.

Direktna preporuka za San Siro bila je fantastična protekla sezona u Empoliju u kojoj je Krunić postigao pet golova i upisao još šest asistencija. Empoli je ipak ispao, ali je Krunić barem klubu obezbedio sredstva da selektira ekipu koja bi mogla da se odmah vrati u elitni rang. Pored pomenutih 8.000.000 evra mogao bi Empoloi da nakamči još 1.000.000 u bonusima.

Milan nije saopštio, ali se ranije spekulisalo da Krunića čeka četvorogodišnji ugovor vredan 1.200.000 evra po sezoni.  Međutim, ovog puta zaista stoji ona da je novac u drugom planu.

Jer ipak... Milan, tebra!

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar