WБ: Федерер се прошетао, хаварија носитељки!

Федерер убедљивији од Ђоковића и Надала.  Роџер Федерер имао је само лакши тренинг у осмини финала Вимблдона.  Федерер се прошетао до четвртфинала, Беретини узео само пет гемова! Меч трајао свега сат и 13 минута! Катастрофа носитељки – четири преокрета за елиминације фаворита! Носитељке су доживеле дебакл у осмини финала Вимблдона – испале су Ашли Барти, Елис Мертенс, Каролина Плишкова и Петра Квитова.

Тенис 08.07.2019 | 20:59
WБ: Федерер се прошетао, хаварија носитељки!
Швајцарац је победио Италијана Матеа Бертинија 6:1, 6:2, 6:2 за само 75 минута игре.

Федерер ће у свом 17. четвртфиналу Вимблдона играти против бољег из дуела између Кеија Нишикорија и Михаила Кукушкина.

Тако је Федерер заокружио доминантан дан главних фаворита јер су Новак Ђоковића и Рафаел Надал такође лако победили, али је Швајцарац био убедљивији од њих јер је брже завршио меч.

Иако ће следећег месеца напунити 38 година, Швајцарац је показао да је и даље недодирљив за нове генерације тенисера.

За само 12 минута је преломио први сет јер је двоструким брејком повео 4:1, да би само пет минута касније стигао до 1-0.

Публика је чекала одговор Италијана како би дуже трајао меч, али је 20. играч света разочарао трибине.

Бертини се потрудио, можда чак и превише, јер је својим грешкама олакшавао посао Федереру који је ређао тениске лекције 23-годишњем ривалу.

Са два брејка уз рутинско освајање својих сервис-гемова Федерер стиже до 2-0, да би ривала коначно "нокаутирао" двоструким брејком на старту трећег сета за 4:0.

Очекивало се да ће италијански тенисер Матео Беретини пружити солидан отпор Роџеру Федереру, нарочито узевши у обзир сјајне парије које су га красиле у досадашњем делу тениске године. Али Швајцарац ривалу готово да није дао да се за било шта пита на Централном терену Олд Ингланд Клуба. Некада први тенисер света се лагано прошетао кроз осмину финала Вимблдона славивши резултатом 3:0 (6:1, 6:2, 6:2).

Све је кренуло низбрдо већ у четвртом гему првог сета. Федерер је тада дошао до првог брејка на овом сусрету, након кога је све деловало као лагана шетња кроз парк. Потпуно незаинтересовано је у тим тренуцима изгледао Матео Беретини, који је правио неке неуобичајене потезе и било је јасно да га је меч претходног кола против Шварцамана у потпуности исцрпео. Швајцарац је лагано привео сет крају, узео још један брејк и добио га резултатом 6:1.

Ништа другачија прича није виђена ни у другом сету. Поново је Федерер одмах на старту узео брејк на сервис противника, а то је учинио и пред сам крај. Био је то фестивал винера за Швајцарца, а Италијан је само немо могао да посматра лепршаву игру некада првог играча на АТП листи. Други сет је решен резултатом 6:2.

У трећем сету је Федерер кренуо још јаче. Одмах на старту је два пута узео сервис противника и отишао на 4:0. Матео Беретини се ипак прибрао до краја овог дела игре, те узео два пута свој сервис. Швајцарац је, јасно, овај део игре добио резултатом 6:2.

Роџер Федерер ће се у четвртфиналу састати против бољег из дуела између Кеија Нишикорија и МихаилаКукушкина. Нема сумње да ће Швајцарац бити велики фаворит и на том сусрету.

Катастрофа носитељки – четири преокрета за елиминације фаворита! Носитељке су доживеле дебакл у осмини финала Вимблдона – испале су Ашли Барти, Елис Мертенс, Каролина Плишкова и Петра Квитова.

Након што је Алисон Риск избацила првог фаворита Барти у три сета после преокрета, исто су учиниле и Барбора Стрицова, Каролина Мухова и Џоана Конта.

Стрицова је савладала Мертенс 4:6, 7:5, 6:2, а у наредној рунди ће играти против Конте која је савладала Петру Квитову 4:6, 6:2, 6:4.

Велико изненађење је приредила и Чехињ Мухова, која је избацила трећу носитељку Плишкову са 4:6, 7:5, 13:11.

Тако су познати сви парови четвртфинала Вимблдона у женској конкуренцији, а мечеви су на програму у уторак:

Централни терен:

од 14х Алисон Риск – Серена Вилијамс
не пре 15:30 Џоана Конта – Барбора Стрицова

Терен 1:

од 14х Симона Халеп – Шуаи Џенг
не пре 15:30 Јелена Свитолина – Каролина Мухова

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар