WB: Federer se prošetao, havarija nositeljki!

Federer ubedljiviji od Đokovića i Nadala.  Rodžer Federer imao je samo lakši trening u osmini finala Vimbldona.  Federer se prošetao do četvrtfinala, Beretini uzeo samo pet gemova! Meč trajao svega sat i 13 minuta! Katastrofa nositeljki – četiri preokreta za eliminacije favorita! Nositeljke su doživele debakl u osmini finala Vimbldona – ispale su Ašli Barti, Elis Mertens, Karolina Pliškova i Petra Kvitova.

Tenis 08.07.2019 | 20:59
WB: Federer se prošetao, havarija nositeljki!
Švajcarac je pobedio Italijana Matea Bertinija 6:1, 6:2, 6:2 za samo 75 minuta igre.

Federer će u svom 17. četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela između Keija Nišikorija i Mihaila Kukuškina.

Tako je Federer zaokružio dominantan dan glavnih favorita jer su Novak Đokovića i Rafael Nadal takođe lako pobedili, ali je Švajcarac bio ubedljiviji od njih jer je brže završio meč.

Iako će sledećeg meseca napuniti 38 godina, Švajcarac je pokazao da je i dalje nedodirljiv za nove generacije tenisera.

Za samo 12 minuta je prelomio prvi set jer je dvostrukim brejkom poveo 4:1, da bi samo pet minuta kasnije stigao do 1-0.

Publika je čekala odgovor Italijana kako bi duže trajao meč, ali je 20. igrač sveta razočarao tribine.

Bertini se potrudio, možda čak i previše, jer je svojim greškama olakšavao posao Federeru koji je ređao teniske lekcije 23-godišnjem rivalu.

Sa dva brejka uz rutinsko osvajanje svojih servis-gemova Federer stiže do 2-0, da bi rivala konačno "nokautirao" dvostrukim brejkom na startu trećeg seta za 4:0.

Očekivalo se da će italijanski teniser Mateo Beretini pružiti solidan otpor Rodžeru Federeru, naročito uzevši u obzir sjajne parije koje su ga krasile u dosadašnjem delu teniske godine. Ali Švajcarac rivalu gotovo da nije dao da se za bilo šta pita na Centralnom terenu Old Ingland Kluba. Nekada prvi teniser sveta se lagano prošetao kroz osminu finala Vimbldona slavivši rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 6:2).

Sve je krenulo nizbrdo već u četvrtom gemu prvog seta. Federer je tada došao do prvog brejka na ovom susretu, nakon koga je sve delovalo kao lagana šetnja kroz park. Potpuno nezainteresovano je u tim trenucima izgledao Mateo Beretini, koji je pravio neke neuobičajene poteze i bilo je jasno da ga je meč prethodnog kola protiv Švarcamana u potpunosti iscrpeo. Švajcarac je lagano priveo set kraju, uzeo još jedan brejk i dobio ga rezultatom 6:1.

Ništa drugačija priča nije viđena ni u drugom setu. Ponovo je Federer odmah na startu uzeo brejk na servis protivnika, a to je učinio i pred sam kraj. Bio je to festival vinera za Švajcarca, a Italijan je samo nemo mogao da posmatra lepršavu igru nekada prvog igrača na ATP listi. Drugi set je rešen rezultatom 6:2.

U trećem setu je Federer krenuo još jače. Odmah na startu je dva puta uzeo servis protivnika i otišao na 4:0. Mateo Beretini se ipak pribrao do kraja ovog dela igre, te uzeo dva puta svoj servis. Švajcarac je, jasno, ovaj deo igre dobio rezultatom 6:2.

Rodžer Federer će se u četvrtfinalu sastati protiv boljeg iz duela između Keija Nišikorija i MihailaKukuškina. Nema sumnje da će Švajcarac biti veliki favorit i na tom susretu.

Katastrofa nositeljki – četiri preokreta za eliminacije favorita! Nositeljke su doživele debakl u osmini finala Vimbldona – ispale su Ašli Barti, Elis Mertens, Karolina Pliškova i Petra Kvitova.

Nakon što je Alison Risk izbacila prvog favorita Barti u tri seta posle preokreta, isto su učinile i Barbora Stricova, Karolina Muhova i Džoana Konta.

Stricova je savladala Mertens 4:6, 7:5, 6:2, a u narednoj rundi će igrati protiv Konte koja je savladala Petru Kvitovu 4:6, 6:2, 6:4.

Veliko iznenađenje je priredila i Čehinj Muhova, koja je izbacila treću nositeljku Pliškovu sa 4:6, 7:5, 13:11.

Tako su poznati svi parovi četvrtfinala Vimbldona u ženskoj konkurenciji, a mečevi su na programu u utorak:

Centralni teren:

od 14h Alison Risk – Serena Vilijams
ne pre 15:30 Džoana Konta – Barbora Stricova

Teren 1:

od 14h Simona Halep – Šuai Dženg
ne pre 15:30 Jelena Svitolina – Karolina Muhova

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar