ЛШ, Милојевић опрезан пред Судуву: Теже је поновити...

Тренер Црвене звезде сматра да шампион Литваније има бољи тим него прошле године, док за црвено-беле каже: "Увек верујем да су они који су дошли бољи од оних који су били ту".  Милојевић из Литваније: Да ли смо бољи него прошле сезоне? Не бих могао да одговорим. . .  Звездин стратег поднео последњи рапорт пред старт квалификација за Лигу шампиона.

Фудбал 08.07.2019 | 20:26
ЛШ, Милојевић опрезан пред Судуву: Теже је поновити...
Време за премијеру се приближило. Још мање од 24 сата остало је до прве такмичарске утакмице фудбалера Црвене звезде у сезони 2018/19, у коју улазе са истом амбицијом, али и већим притиском него у прошлу.

Дуго чекан пласман у групну фазу Лиге шампиона коначно је остварен прошлог лета, али кажу теже је поновити него остварити успех.

На прошлогодишњем путу лагано је у другом колу квалификација прескочена литванска Судува (3:0 у Београду, 2:0 у гостима), а судбина је хтела да црвено-бели опет гостују у Маријамполу већ на старту нових квалификација.

У уторак од 20 часова на "Арви арени".

"Вредно смо се припремали, играмо против екипе која је у такмичарском ритму, има добре резултате и мислим да су тренутно много бољи него прошле године. Чека нас јако тешка утакмица", упозорио је Владан Милојевић у разговору са новинарима у Маријамполу и истакао:

"Имамо прилику да се други пут састанемо са Судувом, која нема великих промена у тиму у односу на прошлу годину. Сама чињеница да су опет били прваци, говори доста о томе како је клуб организован. Тренутно владају литванским фудбалом".

Домаћин у својим редовима има неколико играча са простора бивше Југославије...

"А, знате да су играчи са наших простора врло добри", надовезао се Милојевић.

Када је у питању његов тим, Звездин тренер није хтео да прави поређење.

"Имамо доста играча који су дошли у зимском прелазном року, али не бих могао да одговорим да ли смо сада јачи или слабији. Сматрам да увек имам добар тим", рекао је и додао:

"Не гледам о томе ко није ту. Имам играче које имам и немам времена да жалим за онима који су отишли. Увек верујем да су они који су дошли бољи од оних који су били ту", јасан је био тренер шампиона.

Премијера је пред вратима. Верује Владан Милојевић да ће у литванском Маријумполеу само временски услови бити другачији у односу на утакмицу пре 11 месеци.

Тада је Црвену звезду сачекало атипично балтичко лето и временски услови идентични оним у Београду. Данас је све било литвански. Класичан новембар, досадна киша, али тренер Црвене звезде верује да ће сутра (20 часова) његова екипа наговестити потенцијал достојан Лиге шампиона. Као 2018. године када су Бен и Радоњић подебљали тријумф српског шампиона из београдског меча.

Од тог тренутка Црвена звезда је почела да расте. Може да се повуче још нека паралела, међутим Милојевић уверава да је Судува сада тим другачијих карактеристика.

„Много њихових играча је и прошле године било у ростеру. Они су тим који влада литванским фудбалом. Вредно смо се припремали... Ово је нама прва такмичарска утакмица. Судува је сада много боља него прошле године. Имају истог тренера, појачали су конкуренцију у свим линијама тима.... Биће јако тешка утакмица. Ми верујемо да смо се припремили на најбољи начин“, почео је Владан Милојевић.

Сипао је тренер Црвене звезде комплименте на рачун ривала...

„То је бивша Југославија у малом. Судува је састављена од интернационалаца и најбољих литванских играча. Имају доброг тренера који је оставио дубок траг у Казахстану. То све показује величину и снагу клуба. Све указује да су врло незгодни“.

Литванске новинаре је потом занимало да ли је Црвена звезда јача или слабија у односу на прошлу годину.

„Имамо много играча који су стигли у зимском прелазном року. Али на то питање не бих могао да вам одговорим. Увек сматрам да на
располагању имам добар тим. Само размишљам о садашњим играчима. Немам времена много да жалим за онима што су отишли. Верујем да су ови што су дошли бољи од оних који су били у Звезди“.

Са Звездом су у Литванију стигли Томане и Шпанац Кањас. Вероватно ће бити на клупи за резерве….

„Повео сам све играче који су регистровани. Они морају полако да се интегришу у наш систем и филозофију. Морамо да будемо компактни и зато је важно да будемо заједно. Волео бих да што пре прихвате принципе рада у Звезди. Говорим и у припреми утакмица“.

Педантни стручњак је рекао да има у глави тим који би требало да почне меч...

„Имам контуре, али не знам шта до сутра може да се промени“.

Још једном се Милојевић осврнуо на припреме у Аустрији, са акцентом на меч против Зенита.

„Одрадили смо оно што смо хтели. Задовољан сам био и другим утакмицама. Међутим, сада ће све бити другачије. Играмо прву утакмицу у Европи. А то је тешко“, закључио је своје последње излагање пред утакмицу Владан Милојевић. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар