LŠ, Milojević oprezan pred Suduvu: Teže je ponoviti...

Trener Crvene zvezde smatra da šampion Litvanije ima bolji tim nego prošle godine, dok za crveno-bele kaže: "Uvek verujem da su oni koji su došli bolji od onih koji su bili tu".  Milojević iz Litvanije: Da li smo bolji nego prošle sezone? Ne bih mogao da odgovorim. . .  Zvezdin strateg podneo poslednji raport pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 08.07.2019 | 20:26
LŠ, Milojević oprezan pred Suduvu: Teže je ponoviti...
Vreme za premijeru se približilo. Još manje od 24 sata ostalo je do prve takmičarske utakmice fudbalera Crvene zvezde u sezoni 2018/19, u koju ulaze sa istom ambicijom, ali i većim pritiskom nego u prošlu.

Dugo čekan plasman u grupnu fazu Lige šampiona konačno je ostvaren prošlog leta, ali kažu teže je ponoviti nego ostvariti uspeh.

Na prošlogodišnjem putu lagano je u drugom kolu kvalifikacija preskočena litvanska Suduva (3:0 u Beogradu, 2:0 u gostima), a sudbina je htela da crveno-beli opet gostuju u Marijampolu već na startu novih kvalifikacija.

U utorak od 20 časova na "Arvi areni".

"Vredno smo se pripremali, igramo protiv ekipe koja je u takmičarskom ritmu, ima dobre rezultate i mislim da su trenutno mnogo bolji nego prošle godine. Čeka nas jako teška utakmica", upozorio je Vladan Milojević u razgovoru sa novinarima u Marijampolu i istakao:

"Imamo priliku da se drugi put sastanemo sa Suduvom, koja nema velikih promena u timu u odnosu na prošlu godinu. Sama činjenica da su opet bili prvaci, govori dosta o tome kako je klub organizovan. Trenutno vladaju litvanskim fudbalom".

Domaćin u svojim redovima ima nekoliko igrača sa prostora bivše Jugoslavije...

"A, znate da su igrači sa naših prostora vrlo dobri", nadovezao se Milojević.

Kada je u pitanju njegov tim, Zvezdin trener nije hteo da pravi poređenje.

"Imamo dosta igrača koji su došli u zimskom prelaznom roku, ali ne bih mogao da odgovorim da li smo sada jači ili slabiji. Smatram da uvek imam dobar tim", rekao je i dodao:

"Ne gledam o tome ko nije tu. Imam igrače koje imam i nemam vremena da žalim za onima koji su otišli. Uvek verujem da su oni koji su došli bolji od onih koji su bili tu", jasan je bio trener šampiona.

Premijera je pred vratima. Veruje Vladan Milojević da će u litvanskom Marijumpoleu samo vremenski uslovi biti drugačiji u odnosu na utakmicu pre 11 meseci.

Tada je Crvenu zvezdu sačekalo atipično baltičko leto i vremenski uslovi identični onim u Beogradu. Danas je sve bilo litvanski. Klasičan novembar, dosadna kiša, ali trener Crvene zvezde veruje da će sutra (20 časova) njegova ekipa nagovestiti potencijal dostojan Lige šampiona. Kao 2018. godine kada su Ben i Radonjić podebljali trijumf srpskog šampiona iz beogradskog meča.

Od tog trenutka Crvena zvezda je počela da raste. Može da se povuče još neka paralela, međutim Milojević uverava da je Suduva sada tim drugačijih karakteristika.

„Mnogo njihovih igrača je i prošle godine bilo u rosteru. Oni su tim koji vlada litvanskim fudbalom. Vredno smo se pripremali... Ovo je nama prva takmičarska utakmica. Suduva je sada mnogo bolja nego prošle godine. Imaju istog trenera, pojačali su konkurenciju u svim linijama tima.... Biće jako teška utakmica. Mi verujemo da smo se pripremili na najbolji način“, počeo je Vladan Milojević.

Sipao je trener Crvene zvezde komplimente na račun rivala...

„To je bivša Jugoslavija u malom. Suduva je sastavljena od internacionalaca i najboljih litvanskih igrača. Imaju dobrog trenera koji je ostavio dubok trag u Kazahstanu. To sve pokazuje veličinu i snagu kluba. Sve ukazuje da su vrlo nezgodni“.

Litvanske novinare je potom zanimalo da li je Crvena zvezda jača ili slabija u odnosu na prošlu godinu.

„Imamo mnogo igrača koji su stigli u zimskom prelaznom roku. Ali na to pitanje ne bih mogao da vam odgovorim. Uvek smatram da na
raspolaganju imam dobar tim. Samo razmišljam o sadašnjim igračima. Nemam vremena mnogo da žalim za onima što su otišli. Verujem da su ovi što su došli bolji od onih koji su bili u Zvezdi“.

Sa Zvezdom su u Litvaniju stigli Tomane i Španac Kanjas. Verovatno će biti na klupi za rezerve….

„Poveo sam sve igrače koji su registrovani. Oni moraju polako da se integrišu u naš sistem i filozofiju. Moramo da budemo kompaktni i zato je važno da budemo zajedno. Voleo bih da što pre prihvate principe rada u Zvezdi. Govorim i u pripremi utakmica“.

Pedantni stručnjak je rekao da ima u glavi tim koji bi trebalo da počne meč...

„Imam konture, ali ne znam šta do sutra može da se promeni“.

Još jednom se Milojević osvrnuo na pripreme u Austriji, sa akcentom na meč protiv Zenita.

„Odradili smo ono što smo hteli. Zadovoljan sam bio i drugim utakmicama. Međutim, sada će sve biti drugačije. Igramo prvu utakmicu u Evropi. A to je teško“, zaključio je svoje poslednje izlaganje pred utakmicu Vladan Milojević. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar