КАН: Заха прекинуо успаваку, Мали без сензације!

Обала Слоноваче пласирала се у четвртинале Купа афричких нација.

Фудбал 08.07.2019 | 20:14
КАН: Заха прекинуо успаваку, Мали без сензације!
Како је кренуло, чинило се да ћемо на мечу између Малија и Обале Слоноваче врло лако видети два „кромпира“ и додатних 30 минута фудбала. Те агоније је навијаче на стадиону у Суецу спасио Вилфрид Заха, који је лепим голом на асистенцију Кођије послао Слонове у четвртфинале Купа афричких нација, 0:1.

И као што смо већ поменули, уводни део првог полувремена нам углавном није донео нека превелика узбуђења, а тек по нека шанса виђена је пред сам крај. Прво је Николас Пепе запретио код репрезентације Обале Слоноваче, а потом и Муса Ђенепо у дресу Малија. Ипак, мреже се нису тресле и на одмор смо отишли резултатом 0:0.

По повратку са паузе поново је виђена слична прича. Нису журиле ка голу две репрезентације, мада је Обала Слоноваче донекле успела да преузме иницијативу, но она је углавном била јалова. Покушао је навијаче да размрда Џонатан Кођија, који је два пута био у добрим приликама, али је у оба наврата шутирао поред гола.

И коначно је успаванка прекинута у 76. минуту. Кођија је упутио центаршут са своје половине терена, лопта је на неки начин прескочила читаву одбрану Малија и дошла до Вилфрида Захе, који је некако успео да је смести поред голмана Дијаре за велико славље на северу Египта.

Покушавао је Мали потом до краја сусрета да узврати. Имали су пар шанси за дођу до изједначења из корнера, али то није било ни приближно довољно за погодак. Можда и најбоља шанса за ову репрезентацију виђена је у трећем минуту надокнаде, када је Адама Траоре био у одличној прилици у петерцу. Шутирао је, али је голман Слонова, Силвијан Гобуо одбранио ударац, а самим тим спречио одлазак у продужетак.

Обала Слоноваче ће се у четвртфиналу састати против Алжира, који је у осмини финала лако изашао на крај са Гвинејом коју је савладао резултатом 3:0.

КУП АФРИЧКИХ НАЦИЈА - ОСМИНА ФИНАЛА

Петак

Мароко - Бенин 1:1 (након пенала 1:4)
/Ен Несри 76 - Адилеху 53/

Уганда - Сенегал 0:1
/Мане 14/

Субота

Нигерија - Камерун 3:2 (1:2)
/Игало 19, 63, Ивоби 66 – Бахокен 41, Н’Жије 44/

Египат - Јужна Африка 0:1 (0:0)
/Лорч  85/

Недеља

Мадагаскар - ДР Конго - пеналима 4:2 (2:2, 1:1)
/Амада 9, Андријатсима 77 - Букамбу 21, Мбемба 90/

Алжир - Гвинеја 3:0 (1:0)
/Белали 24, Марез 57, Уна 82/

Понедељак

Мали - Обала Слоноваче 0:1 (0:0)
/Заха 76'/

21.00: Гана - Тунис 



Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар