KAN: Zaha prekinuo uspavaku, Mali bez senzacije!

Obala Slonovače plasirala se u četvrtinale Kupa afričkih nacija.

Fudbal 08.07.2019 | 20:14
KAN: Zaha prekinuo uspavaku, Mali bez senzacije!
Kako je krenulo, činilo se da ćemo na meču između Malija i Obale Slonovače vrlo lako videti dva „krompira“ i dodatnih 30 minuta fudbala. Te agonije je navijače na stadionu u Suecu spasio Vilfrid Zaha, koji je lepim golom na asistenciju Kođije poslao Slonove u četvrtfinale Kupa afričkih nacija, 0:1.

I kao što smo već pomenuli, uvodni deo prvog poluvremena nam uglavnom nije doneo neka prevelika uzbuđenja, a tek po neka šansa viđena je pred sam kraj. Prvo je Nikolas Pepe zapretio kod reprezentacije Obale Slonovače, a potom i Musa Đenepo u dresu Malija. Ipak, mreže se nisu tresle i na odmor smo otišli rezultatom 0:0.

Po povratku sa pauze ponovo je viđena slična priča. Nisu žurile ka golu dve reprezentacije, mada je Obala Slonovače donekle uspela da preuzme inicijativu, no ona je uglavnom bila jalova. Pokušao je navijače da razmrda Džonatan Kođija, koji je dva puta bio u dobrim prilikama, ali je u oba navrata šutirao pored gola.

I konačno je uspavanka prekinuta u 76. minutu. Kođija je uputio centaršut sa svoje polovine terena, lopta je na neki način preskočila čitavu odbranu Malija i došla do Vilfrida Zahe, koji je nekako uspeo da je smesti pored golmana Dijare za veliko slavlje na severu Egipta.

Pokušavao je Mali potom do kraja susreta da uzvrati. Imali su par šansi za dođu do izjednačenja iz kornera, ali to nije bilo ni približno dovoljno za pogodak. Možda i najbolja šansa za ovu reprezentaciju viđena je u trećem minutu nadoknade, kada je Adama Traore bio u odličnoj prilici u petercu. Šutirao je, ali je golman Slonova, Silvijan Gobuo odbranio udarac, a samim tim sprečio odlazak u produžetak.

Obala Slonovače će se u četvrtfinalu sastati protiv Alžira, koji je u osmini finala lako izašao na kraj sa Gvinejom koju je savladao rezultatom 3:0.

KUP AFRIČKIH NACIJA - OSMINA FINALA

Petak

Maroko - Benin 1:1 (nakon penala 1:4)
/En Nesri 76 - Adilehu 53/

Uganda - Senegal 0:1
/Mane 14/

Subota

Nigerija - Kamerun 3:2 (1:2)
/Igalo 19, 63, Ivobi 66 – Bahoken 41, N’Žije 44/

Egipat - Južna Afrika 0:1 (0:0)
/Lorč  85/

Nedelja

Madagaskar - DR Kongo - penalima 4:2 (2:2, 1:1)
/Amada 9, Andrijatsima 77 - Bukambu 21, Mbemba 90/

Alžir - Gvineja 3:0 (1:0)
/Belali 24, Marez 57, Una 82/

Ponedeljak

Mali - Obala Slonovače 0:1 (0:0)
/Zaha 76'/

21.00: Gana - Tunis 



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar