Ђоковић лагано до четвртфинала!

Четврто коло, а Новак доминирао као да је прво! Најбољи тенисер света рутински се пласирао у четвртфинале Вимблдона.  Новак лагано на Манични понедељак, против Гофана за полуфинале.  Први тенисер света савладао Игоа Амбера у три сета.

Тенис 08.07.2019 | 19:05
Ђоковић лагано до четвртфинала!
Новак Ђоковић - Иго Амбер 6:3, 6:2, 6:3 у мечу четвртог кола Вимблдона.

Новаку се после победа над Колшрајбером (3:0), Кудлом (3:0) и Хуркачом (3:1) током прве недеље турнира, заиста лепо "отворио" жреб.

У понедељак се састао са 66. тенисером света, у четвртфиналу га чека Белгијанац Давид Гофан, који је именован за 21. носиоца и савладао је Фернанда Вердаска резултатом 3:2, док би у евентуалном полуфиналу ишао на Милоша Раонића или Роберта Баутисту Агута.

Он је у дуелу са Амбером потврдио статус апсолутног фаворита и без муке обезбедио место међу осам најбољих на трећем гренд слем турниру сезоне.

Сјајно је Новак почео овај меч изгубивши један поен у овом гему и то први, када је уз много среће Амберова лопта склизнула са "сајле" и два пута пала у Новаково поље.

Иго Амбер је сјајно сервирао и стварао проблеме Новаку Ђоковићу, који иако је стигао до 30:30, успева да направи две грешке код Амберових сервиса и млади Француз осваја други гем.

У правом моменту је Ђоковић направио брејк, да би га одмах у наредном гему потврдио на свом сервису како би повео са 4:1 и већ тада је било јасно коме ће припасти први сет, само се чекало да се види којим резултатом.

Није баш најсигурније српски тенисер отворио други сет, али је успео да освоји сервис гем, да би добио "поклон" већ у наредном, пошто је Амбер направио дуплу сервис грешку на самом почетку.

Новак је то искористио на најбољи могући начин и без изгубљеног поена прави брејк, па га потом на свом сервису потврђује и било је јасно да Ђоковић има веома лепу предност, да би при предности од 4:2 направио и други брејк у овом сету, па је на свом сервису без већих проблема, после 69 минута игре уписао победу и у другом сету.

Трећи сет је почео нешто лежерније, мирније, оба тенисера су освајала гемове на свом сервису па смо имали егал меч у првих шест гемова трећег сета. Већ у седмом Новак поново брави брејк без изгубљеног поена, па исти потврђује на свом сервису и стиче предност од 5:3.

У наредном гему, за који се испоставило да је последњи, Амбер је стигао до предности од 40:0, али је упорност светског броја 1 дошла до изражаја пошто је брзо стигао до "дјуса", па онда и до још два поена која су му донела тријумф од 3-0.

Новак је тако резултатом 6:2, 6:2, 6:3 успео да се пласира у четвртфинале Вимблдона, где ће играти против Давида Гофана, који је нешто раније у току дана савладао Фернанда Вердаска са 3-1 у сетовима.

Традиционални дан паузе на Вимблдону није ни најмање пореметио Новака Ђоковића. Српски тенисер је веома уверљивом игром успео да дође до нове победе и тако се пласира у четвртфинале на теренима Олд Ингланд Клуба. Данашњи ривал, Иго Амбер није имао апсолутно никакве шансе против првог тенисера света, пошто је Ноле славио са 3:0 (6:3, 6:2, 6:3).

Једна брејк лопта у првом сету била је довољна Новаку Ђоковићу да на крају узме овај период игре. Француски тенисер се сасвим солидно држао, нарочито на свој сервис, али га је нешто лошија партија у четвртом гему овог сета на крају скупо коштала. Српски тенисер потом није допустио изненађење и након само 33 минута игре решио је овај сет резултатом 6:3. Ђоковић је имао одличне проценте првог сервиса, као и његове реализације, што је било довољно да тас превагне на његову страну.

Одлично је Новак наставио да игра и у другом сету. Оно што није урадио приликом првог покушаја када је Амбер био на сервису, успео је из другог. Ђоковић је тако у трећем гему узео сервис ривала, а да притом овај није освојио ниједан једини поен. Проценат сервиса и даље је био на веома високом нивоу, а први играч света је разноврсном игром како са основне линије, тако и на мрежи, задавао огромне проблеме Французу. Амбер је тако још једном поклекао на свој сервис у седмом гему, те омогућио Ђоковићу да овај сет реши резултатом 6:2.

У трећем сету, француски тенисер је по први пут преживео други сервис гем, који га је у претходна два коштао главе. Али ни овога пута није успео да задржи свој сервис до краја и да све буде занимљивије, поново га је изгубио без добијеног поена. Десило се то тачно на половини овог дела игре, а Ђоковић је до краја само лагано привео посао крају, 6:3. Проценат првог сервиса јесте подбацио код Новака у трећем сету, али је све остало функционисало без грешке. Нарочито су га добро служили бекхенд волеји. Амбер није дошао ни до једне брејк лопте на овом мечу.

Ђоковић ће се тако у четвртфиналу састати против Давида Гофана, који је раније данас савладао Фернанда Вердаска у четири сета, 3:1 (7:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар