Đoković lagano do četvrtfinala!

Četvrto kolo, a Novak dominirao kao da je prvo! Najbolji teniser sveta rutinski se plasirao u četvrtfinale Vimbldona.  Novak lagano na Manični ponedeljak, protiv Gofana za polufinale.  Prvi teniser sveta savladao Igoa Ambera u tri seta.

Tenis 08.07.2019 | 19:05
Đoković lagano do četvrtfinala!
Novak Đoković - Igo Amber 6:3, 6:2, 6:3 u meču četvrtog kola Vimbldona.

Novaku se posle pobeda nad Kolšrajberom (3:0), Kudlom (3:0) i Hurkačom (3:1) tokom prve nedelje turnira, zaista lepo "otvorio" žreb.

U ponedeljak se sastao sa 66. teniserom sveta, u četvrtfinalu ga čeka Belgijanac David Gofan, koji je imenovan za 21. nosioca i savladao je Fernanda Verdaska rezultatom 3:2, dok bi u eventualnom polufinalu išao na Miloša Raonića ili Roberta Bautistu Aguta.

On je u duelu sa Amberom potvrdio status apsolutnog favorita i bez muke obezbedio mesto među osam najboljih na trećem grend slem turniru sezone.

Sjajno je Novak počeo ovaj meč izgubivši jedan poen u ovom gemu i to prvi, kada je uz mnogo sreće Amberova lopta skliznula sa "sajle" i dva puta pala u Novakovo polje.

Igo Amber je sjajno servirao i stvarao probleme Novaku Đokoviću, koji iako je stigao do 30:30, uspeva da napravi dve greške kod Amberovih servisa i mladi Francuz osvaja drugi gem.

U pravom momentu je Đoković napravio brejk, da bi ga odmah u narednom gemu potvrdio na svom servisu kako bi poveo sa 4:1 i već tada je bilo jasno kome će pripasti prvi set, samo se čekalo da se vidi kojim rezultatom.

Nije baš najsigurnije srpski teniser otvorio drugi set, ali je uspeo da osvoji servis gem, da bi dobio "poklon" već u narednom, pošto je Amber napravio duplu servis grešku na samom početku.

Novak je to iskoristio na najbolji mogući način i bez izgubljenog poena pravi brejk, pa ga potom na svom servisu potvrđuje i bilo je jasno da Đoković ima veoma lepu prednost, da bi pri prednosti od 4:2 napravio i drugi brejk u ovom setu, pa je na svom servisu bez većih problema, posle 69 minuta igre upisao pobedu i u drugom setu.

Treći set je počeo nešto ležernije, mirnije, oba tenisera su osvajala gemove na svom servisu pa smo imali egal meč u prvih šest gemova trećeg seta. Već u sedmom Novak ponovo bravi brejk bez izgubljenog poena, pa isti potvrđuje na svom servisu i stiče prednost od 5:3.

U narednom gemu, za koji se ispostavilo da je poslednji, Amber je stigao do prednosti od 40:0, ali je upornost svetskog broja 1 došla do izražaja pošto je brzo stigao do "djusa", pa onda i do još dva poena koja su mu donela trijumf od 3-0.

Novak je tako rezultatom 6:2, 6:2, 6:3 uspeo da se plasira u četvrtfinale Vimbldona, gde će igrati protiv Davida Gofana, koji je nešto ranije u toku dana savladao Fernanda Verdaska sa 3-1 u setovima.

Tradicionalni dan pauze na Vimbldonu nije ni najmanje poremetio Novaka Đokovića. Srpski teniser je veoma uverljivom igrom uspeo da dođe do nove pobede i tako se plasira u četvrtfinale na terenima Old Ingland Kluba. Današnji rival, Igo Amber nije imao apsolutno nikakve šanse protiv prvog tenisera sveta, pošto je Nole slavio sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:3).

Jedna brejk lopta u prvom setu bila je dovoljna Novaku Đokoviću da na kraju uzme ovaj period igre. Francuski teniser se sasvim solidno držao, naročito na svoj servis, ali ga je nešto lošija partija u četvrtom gemu ovog seta na kraju skupo koštala. Srpski teniser potom nije dopustio iznenađenje i nakon samo 33 minuta igre rešio je ovaj set rezultatom 6:3. Đoković je imao odlične procente prvog servisa, kao i njegove realizacije, što je bilo dovoljno da tas prevagne na njegovu stranu.

Odlično je Novak nastavio da igra i u drugom setu. Ono što nije uradio prilikom prvog pokušaja kada je Amber bio na servisu, uspeo je iz drugog. Đoković je tako u trećem gemu uzeo servis rivala, a da pritom ovaj nije osvojio nijedan jedini poen. Procenat servisa i dalje je bio na veoma visokom nivou, a prvi igrač sveta je raznovrsnom igrom kako sa osnovne linije, tako i na mreži, zadavao ogromne probleme Francuzu. Amber je tako još jednom poklekao na svoj servis u sedmom gemu, te omogućio Đokoviću da ovaj set reši rezultatom 6:2.

U trećem setu, francuski teniser je po prvi put preživeo drugi servis gem, koji ga je u prethodna dva koštao glave. Ali ni ovoga puta nije uspeo da zadrži svoj servis do kraja i da sve bude zanimljivije, ponovo ga je izgubio bez dobijenog poena. Desilo se to tačno na polovini ovog dela igre, a Đoković je do kraja samo lagano priveo posao kraju, 6:3. Procenat prvog servisa jeste podbacio kod Novaka u trećem setu, ali je sve ostalo funkcionisalo bez greške. Naročito su ga dobro služili bekhend voleji. Amber nije došao ni do jedne brejk lopte na ovom meču.

Đoković će se tako u četvrtfinalu sastati protiv Davida Gofana, koji je ranije danas savladao Fernanda Verdaska u četiri seta, 3:1 (7:6, 2:6, 6:3, 6:4).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar