Црно-бијела боја опет зове!

Лазара Марковића жели Бешикташ! Турски клуб жели да потпише српског фудбалера на три године.

Фудбал 09.07.2019 | 11:48
Црно-бијела боја опет зове!
На Острву се није снашао, мада му руку на срце није била ни пружена адекватна шанса. Зато се поново прича о одласку Лазара Марковића из енглеског фудбала, а овога пута све има утемељење у чињеници да је Бешикташ направио прве кораке у напорима да доведе српског фудбалера у своје редове.

А игра на теренима Турске није ни најмање страна Лазару Марковићу. Напротив, он је већ носио дрес, за навијаче Бешикташа омраженог, Фенербахчеа, па би његов трансфер међу црно-беле био прави потрес и по овом питању. Он је међу жуто-плавима провео једну сезону на позајмици из Ливерпула и то само годину дана након што је продат Редсима за 25.000.000 евра. Очекивало се да ће на северо-западу Енглеске доживети прави процват, али се испоставило да од тога није било ништа.

И зато се нашетао Лазар Марковић по Европи у минулих неколико година, јер у Ливерпулу никада није било места за њега бар на клупи за резервне играче. Тако је поред Фенербахчеа годину провео и у Спортингу, потом је кратко био и у Халу, затим Андерлехту, а крај претходне сезоне дочекао је у Фуламу за који је убележио само један наступ.

Али Бешикташ и поред свега тога верује да је Лазар Марковић одлично појачање на позицији крила на којем имају великих проблема у овом тренутку. Гокхан Торе неће продужити уговор са црно-белима, а слична прича важи и за Рикарда Кварежму и Џермејна Ленса. Овај клуб иначе муку мучи са финансијском кризом која га је захватила и жели да са што мање последица и за што мање новца прибави нове аквизиције.

Бешикташ је већ контактирао челнике Ливерпула везано за трансфер Лазара Марковића, али договор још увек није постигнут. Власничка структура црно-белих је такође дала позитивну оцену и желе да доведу Марковићапре почетка главног дела припрема. Како наводе турски медији, спремни су да му понуде уговор на три године.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар