Crno-bijela boja opet zove!

Lazara Markovića želi Bešiktaš! Turski klub želi da potpiše srpskog fudbalera na tri godine.

Fudbal 09.07.2019 | 11:48
Crno-bijela boja opet zove!
Na Ostrvu se nije snašao, mada mu ruku na srce nije bila ni pružena adekvatna šansa. Zato se ponovo priča o odlasku Lazara Markovića iz engleskog fudbala, a ovoga puta sve ima utemeljenje u činjenici da je Bešiktaš napravio prve korake u naporima da dovede srpskog fudbalera u svoje redove.

A igra na terenima Turske nije ni najmanje strana Lazaru Markoviću. Naprotiv, on je već nosio dres, za navijače Bešiktaša omraženog, Fenerbahčea, pa bi njegov transfer među crno-bele bio pravi potres i po ovom pitanju. On je među žuto-plavima proveo jednu sezonu na pozajmici iz Liverpula i to samo godinu dana nakon što je prodat Redsima za 25.000.000 evra. Očekivalo se da će na severo-zapadu Engleske doživeti pravi procvat, ali se ispostavilo da od toga nije bilo ništa.

I zato se našetao Lazar Marković po Evropi u minulih nekoliko godina, jer u Liverpulu nikada nije bilo mesta za njega bar na klupi za rezervne igrače. Tako je pored Fenerbahčea godinu proveo i u Sportingu, potom je kratko bio i u Halu, zatim Anderlehtu, a kraj prethodne sezone dočekao je u Fulamu za koji je ubeležio samo jedan nastup.

Ali Bešiktaš i pored svega toga veruje da je Lazar Marković odlično pojačanje na poziciji krila na kojem imaju velikih problema u ovom trenutku. Gokhan Tore neće produžiti ugovor sa crno-belima, a slična priča važi i za Rikarda Kvarežmu i Džermejna Lensa. Ovaj klub inače muku muči sa finansijskom krizom koja ga je zahvatila i želi da sa što manje posledica i za što manje novca pribavi nove akvizicije.

Bešiktaš je već kontaktirao čelnike Liverpula vezano za transfer Lazara Markovića, ali dogovor još uvek nije postignut. Vlasnička struktura crno-belih je takođe dala pozitivnu ocenu i žele da dovedu Markovićapre početka glavnog dela priprema. Kako navode turski mediji, spremni su da mu ponude ugovor na tri godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar