WБ: Надал је у врхунској форми! Крај бајке за Коко!

Рафаел Надал на импресиван начин је стигао до четвртфинала Вимблдона.  Оркан Рафаел Надал! Каква партија шпанског тенисера и експресан пласман у четвртфинале Вимблдона.  Крај бајке Коко Гоф – Халеп окончала најлепшу причу турнира! Румунка Симона Халеп елиминисала је сензацију Вимблдона Кори Гоф у осмини финала.

Тенис 08.07.2019 | 16:52
WБ: Надал је у врхунској форми! Крај бајке за Коко!
Рафа гази без милости, колена ко нова - ко је сад први фаворит? Шпанац годинама није био у овако доброј форми...

Шпанац је за мање од два сата "почистио" са терена Жоаа Соузу са 6:2, 6:2, 6:2.

"Бик са Маљорке" је тако и трећи од четири меча у Лондону добио у три сета, без да се достојно уморио на терену.

Надал у четвртфиналу чека бољег из дуела између Американаца Сема Кверија и Тениса Сандргена.

Пре четири године Рафаел Надал испао је у 2. колу Вимблдона, а две године раније је вимблдонска прича била завршена за Шпанца већ у 1. колу.

Али, Рафа ових месеци игра као некада, као када је 2008. и 2010. године освојао титуле на енглеској трави. Занимљиво, тих година када је побеђивао у Вимблдону, Рафа је освајао и Ролан Гарос...

Шпански ас је на до свог осмог вимблдонског четвртфинала у каријери дошао на више него импресиван начин.

Надал је згромио Португалца Жоаа Соузу - 3:0 у сетовима (6-2, 6-2, 6-2).

Шпанац је кренуо силовито од старта меча, те двоструким брејком повео 4:0, а потом лагано привео први сет крају.

На сличан начин је "отворио" и други сет, брејком у првом гему, након тога је сувереним сервисом одржавао предност, док није дочекао нови пад ривала и другим брејком за 5:2 ставио тачку и на овај сет.

Надал је у другом сету изгубио само два поена на свој сервис.

Није Соуза имао више чему да се нада, губи сервис и почетком трећег сета, Надал капитализује тај брејк за 3:1, а потом нокаутира Португалца другим за 5:2 и на импресиван начин стиже до четвртфинала Вимблдона.

Надал није освојио престижни турнир у Лондону од 2010. године!

Креће расплет на Вимблдону. Данашњи мечеви осмине финала требало би да буду први озбиљни изазови за фаворите, али не и за Рафаела Надала који се по седми пут нашао међу осам најбољих на незваничном првенству света. Португалац Жоао Соуза није могао ни да опепели у судару са разјареним Биком са Мајорке, који за мање од два сата завршио посао - 6:2, 6:2, 6:2. Ово је трећи меч на овогодишњем Вилмблдону да га Шпанац завршава без изгубљеног сета. 

Надалу је ово 52. тријумф на најважнијем турниру на АТП туру, чиме је претекао легендарног Швеђанина Бјорна Борга.     

О самом мечу излишно је трошити речи. Рафа је као фурија почистио Соузу. А да ће тако бити јасно је било после уводних петнаестак минута, колико је било потребно Надалу да направи два брејка и поведе са 4:0. Од првих 20 поена Шпанац је освојио чак 16 и ниједног момента није показао ни трун самислости према добром пријатељу са којим често тренира заједно. 

Свој тренутак славе Португалац је имао само у првом гему трећег сета, када је повео са 1:0. Али Рафа је брзо и ту окренуо ствар у своју корист, видно се трудећи да што пре заврши посао.

Оно што је свима запало за око јесу перфектна кретања другог тенисера света, који у оваквој форми није био баш дуго. Из тог разлога, а на темељу данашње партије, те чињенице да га колена слушају како ретко када, Рафа без сумње оправдава улогу фаворита за пласман у финале овогодишњег Вимлдона. Поготово што га на путу до полуфиналане чека претежак задатак. Његов ривал у четвртфиналу биће бољи из дуела Американаца Тениса Сандгрена и Сема Кверија. Тај окршај је у току.     

Подсећања ради, Надал на вимблдонску титулу чека пуних девет година. Ова форма свакако му подгрева наду да је тај пост могуће прекинути наредних дана...

Крај бајке Коко Гоф – Халеп окончала најлепшу причу турнира! Румунка Симона Халеп елиминисала је сензацију Вимблдона Кори Гоф у осмини финала.

Халеп је 15-годишњу Американку савладала у два сета – 6:3, 6:3 за 75 минута игре.

Румунка ће у четвртфиналу трећег Гренд слема сезона играти против Кинескиње Шуаи Џенг.

Таленат, младост и адреналин овај пут нису могли да надјачају квалитет и искуство.

Халеп је упркос добрим епизорама Гоф, контролисама ритам меча и без већих проблема стигла до осам најбољих на турниру.

Румунка је одмах направила брејк, који је Гоф експресно вратила, али то није пореметило бившу број 1.

Халеп стрпљивом игром максимално кажањава све грешке тинејџерке и са још два брејка решава први сет.

Сличан ток је имао и други сет, Халеп прва стиже до брејка, који не успева да капиталузује, али њено искуство је пресудило, "слама" Гоф у шестом гему за 4:2 и рутински приводи меч крају.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар