WB: Nadal je u vrhunskoj formi! Kraj bajke za Koko!

Rafael Nadal na impresivan način je stigao do četvrtfinala Vimbldona.  Orkan Rafael Nadal! Kakva partija španskog tenisera i ekspresan plasman u četvrtfinale Vimbldona.  Kraj bajke Koko Gof – Halep okončala najlepšu priču turnira! Rumunka Simona Halep eliminisala je senzaciju Vimbldona Kori Gof u osmini finala.

Tenis 08.07.2019 | 16:52
WB: Nadal je u vrhunskoj formi! Kraj bajke za Koko!
Rafa gazi bez milosti, kolena ko nova - ko je sad prvi favorit? Španac godinama nije bio u ovako dobroj formi...

Španac je za manje od dva sata "počistio" sa terena Žoaa Souzu sa 6:2, 6:2, 6:2.

"Bik sa Maljorke" je tako i treći od četiri meča u Londonu dobio u tri seta, bez da se dostojno umorio na terenu.

Nadal u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela između Amerikanaca Sema Kverija i Tenisa Sandrgena.

Pre četiri godine Rafael Nadal ispao je u 2. kolu Vimbldona, a dve godine ranije je vimbldonska priča bila završena za Španca već u 1. kolu.

Ali, Rafa ovih meseci igra kao nekada, kao kada je 2008. i 2010. godine osvojao titule na engleskoj travi. Zanimljivo, tih godina kada je pobeđivao u Vimbldonu, Rafa je osvajao i Rolan Garos...

Španski as je na do svog osmog vimbldonskog četvrtfinala u karijeri došao na više nego impresivan način.

Nadal je zgromio Portugalca Žoaa Souzu - 3:0 u setovima (6-2, 6-2, 6-2).

Španac je krenuo silovito od starta meča, te dvostrukim brejkom poveo 4:0, a potom lagano priveo prvi set kraju.

Na sličan način je "otvorio" i drugi set, brejkom u prvom gemu, nakon toga je suverenim servisom održavao prednost, dok nije dočekao novi pad rivala i drugim brejkom za 5:2 stavio tačku i na ovaj set.

Nadal je u drugom setu izgubio samo dva poena na svoj servis.

Nije Souza imao više čemu da se nada, gubi servis i početkom trećeg seta, Nadal kapitalizuje taj brejk za 3:1, a potom nokautira Portugalca drugim za 5:2 i na impresivan način stiže do četvrtfinala Vimbldona.

Nadal nije osvojio prestižni turnir u Londonu od 2010. godine!

Kreće rasplet na Vimbldonu. Današnji mečevi osmine finala trebalo bi da budu prvi ozbiljni izazovi za favorite, ali ne i za Rafaela Nadala koji se po sedmi put našao među osam najboljih na nezvaničnom prvenstvu sveta. Portugalac Žoao Souza nije mogao ni da opepeli u sudaru sa razjarenim Bikom sa Majorke, koji za manje od dva sata završio posao - 6:2, 6:2, 6:2. Ovo je treći meč na ovogodišnjem Vilmbldonu da ga Španac završava bez izgubljenog seta. 

Nadalu je ovo 52. trijumf na najvažnijem turniru na ATP turu, čime je pretekao legendarnog Šveđanina Bjorna Borga.     

O samom meču izlišno je trošiti reči. Rafa je kao furija počistio Souzu. A da će tako biti jasno je bilo posle uvodnih petnaestak minuta, koliko je bilo potrebno Nadalu da napravi dva brejka i povede sa 4:0. Od prvih 20 poena Španac je osvojio čak 16 i nijednog momenta nije pokazao ni trun samislosti prema dobrom prijatelju sa kojim često trenira zajedno. 

Svoj trenutak slave Portugalac je imao samo u prvom gemu trećeg seta, kada je poveo sa 1:0. Ali Rafa je brzo i tu okrenuo stvar u svoju korist, vidno se trudeći da što pre završi posao.

Ono što je svima zapalo za oko jesu perfektna kretanja drugog tenisera sveta, koji u ovakvoj formi nije bio baš dugo. Iz tog razloga, a na temelju današnje partije, te činjenice da ga kolena slušaju kako retko kada, Rafa bez sumnje opravdava ulogu favorita za plasman u finale ovogodišnjeg Vimldona. Pogotovo što ga na putu do polufinalane čeka pretežak zadatak. Njegov rival u četvrtfinalu biće bolji iz duela Amerikanaca Tenisa Sandgrena i Sema Kverija. Taj okršaj je u toku.     

Podsećanja radi, Nadal na vimbldonsku titulu čeka punih devet godina. Ova forma svakako mu podgreva nadu da je taj post moguće prekinuti narednih dana...

Kraj bajke Koko Gof – Halep okončala najlepšu priču turnira! Rumunka Simona Halep eliminisala je senzaciju Vimbldona Kori Gof u osmini finala.

Halep je 15-godišnju Amerikanku savladala u dva seta – 6:3, 6:3 za 75 minuta igre.

Rumunka će u četvrtfinalu trećeg Grend slema sezona igrati protiv Kineskinje Šuai Dženg.

Talenat, mladost i adrenalin ovaj put nisu mogli da nadjačaju kvalitet i iskustvo.

Halep je uprkos dobrim epizorama Gof, kontrolisama ritam meča i bez većih problema stigla do osam najboljih na turniru.

Rumunka je odmah napravila brejk, koji je Gof ekspresno vratila, ali to nije poremetilo bivšu broj 1.

Halep strpljivom igrom maksimalno kažanjava sve greške tinejdžerke i sa još dva brejka rešava prvi set.

Sličan tok je imao i drugi set, Halep prva stiže do brejka, koji ne uspeva da kapitaluzuje, ali njeno iskustvo je presudilo, "slama" Gof u šestom gemu za 4:2 i rutinski privodi meč kraju.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar