WБ: "Велика мама" чисти пут ка титули!

Серена се "прошетала" до четвртфинала.  Серена Вилијамс, америчка тенисерка, прошла је у четвртфинале Вимблдона победом над Шпанкињом Карлом Суарес Наваро у два сета.  

Тенис 08.07.2019 | 15:55
WБ: "Велика мама" чисти пут ка титули!
Вилијамс је за нешто више од сат времена дошла до победе, по сетовима 6:2, 6:2.

Американка је диктирала темпо током целог меча и направила значајно већи број винера, али и неизнуђених грешака.

Суарес Наваро је у другом сету успела да направи брејк, али је успут претрпела три.

Она ће се у четвртфиналу састати са сународницом Алисон Риск, која је шокирала светски број 1 Ешли Барти.

По многим параметрима најбоља тенисерка свих времена, освајачица 23 гренд слем трофеја само у појединачној конкуренцији, Серена Вилијамс без већих проблема пласирала се у четвртфинале Вимблдона. Снажна и више него искусна Американка је у четвртом колу најпрестижнијег турнира у свету белог спорта била боља од Карле Суарез Наваро са два пута по 6:2.

Наравно, овај тријумф је апсолутно очекиван пошто је Шпанкиња специјалиста за најспорију подлогу, то јест шљаку, а млађа сестра Вилијамс, иначе седмострука шампионка лондоског гренд слема, за најбржу, те коначан исход практично није могао да буде другачији. Цео посао је био готов за нешто више од сат времена, тачније 63 минута.

Наредна противница "великој мами" белог спорта је Алисон Риске, њена сународница која је уз помоћ савета статистичара/аналитичара Новака Ђоковића, Аустралијанца Крејга Ошонесија успела да се пробије међу осам најбољих и то тако што је данас након преокрета зуставила први рекет света, Ешли Барти. Аустралијанка је била у невероватној серији од 15 тријумфа који су је и довели на чело светске листе.

Извор: Б92/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар