WB: "Velika mama" čisti put ka tituli!

Serena se "prošetala" do četvrtfinala.  Serena Vilijams, američka teniserka, prošla je u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Špankinjom Karlom Suares Navaro u dva seta.  

Tenis 08.07.2019 | 15:55
WB: "Velika mama" čisti put ka tituli!
Vilijams je za nešto više od sat vremena došla do pobede, po setovima 6:2, 6:2.

Amerikanka je diktirala tempo tokom celog meča i napravila značajno veći broj vinera, ali i neiznuđenih grešaka.

Suares Navaro je u drugom setu uspela da napravi brejk, ali je usput pretrpela tri.

Ona će se u četvrtfinalu sastati sa sunarodnicom Alison Risk, koja je šokirala svetski broj 1 Ešli Barti.

Po mnogim parametrima najbolja teniserka svih vremena, osvajačica 23 grend slem trofeja samo u pojedinačnoj konkurenciji, Serena Vilijams bez većih problema plasirala se u četvrtfinale Vimbldona. Snažna i više nego iskusna Amerikanka je u četvrtom kolu najprestižnijeg turnira u svetu belog sporta bila bolja od Karle Suarez Navaro sa dva puta po 6:2.

Naravno, ovaj trijumf je apsolutno očekivan pošto je Špankinja specijalista za najsporiju podlogu, to jest šljaku, a mlađa sestra Vilijams, inače sedmostruka šampionka londoskog grend slema, za najbržu, te konačan ishod praktično nije mogao da bude drugačiji. Ceo posao je bio gotov za nešto više od sat vremena, tačnije 63 minuta.

Naredna protivnica "velikoj mami" belog sporta je Alison Riske, njena sunarodnica koja je uz pomoć saveta statističara/analitičara Novaka Đokovića, Australijanca Krejga Ošonesija uspela da se probije među osam najboljih i to tako što je danas nakon preokreta zustavila prvi reket sveta, Ešli Barti. Australijanka je bila u neverovatnoj seriji od 15 trijumfa koji su je i doveli na čelo svetske liste.

Izvor: B92/mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar