Мари: Моћи ћу да се носим са Новаком, Рафом и Роџером!

Шкот све уверенији да ће се вратити тенису у пуној снази.

Тенис 09.07.2019 | 21:37
Мари: Моћи ћу да се носим са Новаком, Рафом и Роџером!
Енди Мари се након много мука које трају већ трећу годину уз пуно болова и упорности пробија назад где му је и место - у сам врх белог спорта. Пут је заправо тек на самом почетку, а тешко да ће моћи да хода стазама које је раније утабао. Делује као да је ово нови почетак који би могао много тога лепог да донесе.

Свакако, оно што Шкот није изгубио у годинама битке са повређеним куком, који је у јануару након пораза у првом колу Аустралијан опена и јаких болова коначно хируршки средио, је шампионски инстинкт. А то доказују и његове тврдње када је на Вимблдону упитан да ли очекиује да поново осваја гренд слемове. Али и да се приближи "великој тројци".   

"Зашто да не?! Раније сам их освајао, па зашто не бих и поново? Када би ми неко рекао добар разлог зашто не бих могао, саслушао бих га. Али, за сада нисам добио нити један задовољавајући."

Разлог за његов оптимизам је то што више не осећа бол и што коначно може да игра без страха. Мајстор остаје мајстор, али је велико питање да ли ће имати довољно времена и снаге за нови успон на врх АТП који је освојио једном, на крају 2016. У том процесу сустизања Новака Ђоковића је и направио велики проблем са куком.

"Знам колико сам се лоше осећао у Аустралији у јануару и овде прошле године. И јасно је да се осећам много боље него тада, тако да физички верујем да могу да се вратим на висок ниво, а тенис ми је и даље добар. Што се тиче тениса, сигуран сам да ћу моћи да се носим са Новаком, Рафом и Роџером. Нису они не знам како напредовали у међувремену, а у осталом то су стара лица која сам већ побеђивао.", јасан је Британац који се на Вимблдону опробао у дубловима.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар