Mari: Moći ću da se nosim sa Novakom, Rafom i Rodžerom!

Škot sve uvereniji da će se vratiti tenisu u punoj snazi.

Tenis 09.07.2019 | 21:37
Mari: Moći ću da se nosim sa Novakom, Rafom i Rodžerom!
Endi Mari se nakon mnogo muka koje traju već treću godinu uz puno bolova i upornosti probija nazad gde mu je i mesto - u sam vrh belog sporta. Put je zapravo tek na samom početku, a teško da će moći da hoda stazama koje je ranije utabao. Deluje kao da je ovo novi početak koji bi mogao mnogo toga lepog da donese.

Svakako, ono što Škot nije izgubio u godinama bitke sa povređenim kukom, koji je u januaru nakon poraza u prvom kolu Australijan opena i jakih bolova konačno hirurški sredio, je šampionski instinkt. A to dokazuju i njegove tvrdnje kada je na Vimbldonu upitan da li očekiuje da ponovo osvaja grend slemove. Ali i da se približi "velikoj trojci".   

"Zašto da ne?! Ranije sam ih osvajao, pa zašto ne bih i ponovo? Kada bi mi neko rekao dobar razlog zašto ne bih mogao, saslušao bih ga. Ali, za sada nisam dobio niti jedan zadovoljavajući."

Razlog za njegov optimizam je to što više ne oseća bol i što konačno može da igra bez straha. Majstor ostaje majstor, ali je veliko pitanje da li će imati dovoljno vremena i snage za novi uspon na vrh ATP koji je osvojio jednom, na kraju 2016. U tom procesu sustizanja Novaka Đokovića je i napravio veliki problem sa kukom.

"Znam koliko sam se loše osećao u Australiji u januaru i ovde prošle godine. I jasno je da se osećam mnogo bolje nego tada, tako da fizički verujem da mogu da se vratim na visok nivo, a tenis mi je i dalje dobar. Što se tiče tenisa, siguran sam da ću moći da se nosim sa Novakom, Rafom i Rodžerom. Nisu oni ne znam kako napredovali u međuvremenu, a u ostalom to su stara lica koja sam već pobeđivao.", jasan je Britanac koji se na Vimbldonu oprobao u dublovima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar