WБ: Испала прва на свијету!

Аустралијска тенисер Ешли Барти, прва тенисерка света, поражена је у осмини финала Вимблдона.  Риск уз помоћ Новаковог аналитичара срушила Ешли Барти! Први женски рекет света заустављена у четвртом колу Вимблдона захваљујући и саветима Крејга Ошонесија.  Нема драме на Вимблдону: Рутински до четвртфинала.  Шуаји Џанг и Украјинка Елина Свитолина нису се много помучиле за пласман међу осам најбољих на Вимблдону.

Тенис 08.07.2019 | 15:17
WБ: Испала прва на свијету!
Барти је претрпела пораз од Американке Алисон Риск, после једног часа и 39 минута тениса – 6:3, 2:6, 3:6.

Аустралијанка је одлично почела меч и рутински освојила први сет, али је Риск фуриозним тенисом узвратила у другом.

Американка је неизвесност у одлучујућем сету разбила у осмом гему, када је искористила прву брејк лопту у сету, а затим рутински одсервирала за победу.

Такмичење је завршила и Хрватица Петра Мартић. Од ње је боља била украијинска тенисера Елина Свитолина, 6:4, 6:2.

Свитолина је освојила први сет после велике борбе у трајању од чак једног часа и шест минута, да би у другом имала много лакши посао.

Риск ће у четвртфиналу играти против боље из дуела Суарес Наваро – С. Вилијамс, а Свитолина против боље из окршаја Каролине Плишкове и Мухове.

Победе су остварила и Барбора Стрицова, која је са 4:6, 7:5, 6:2 савладала Елис Мертенс, и Шуаи Џанг, која је елиминисала Дајану Јастремску са 6:4, 1:6, 6:2.

Седми дан Вимблдона започео је великим изненађење, то јест поразом Ешли Барти у осмини финала. Снажна Аустралијанка неочекивано је морала да честита Алисон Риск која је славила са 2:1, по сетовима 3:6, 6:2 и 6:3, прекинувши јој тако низ од 15 победа.

Могло се очекивати да Риск, која је у другом колу била боља од наше Иване Јоровић направи проблем првом рекету света, али да ће је победити, други пут у исто толико одмеравања, мало је ко могао да претпостави. Очевидно је да тренутно 55. тенисерка света не лежи актуелној шампионки Ролан Гароса, али такође се прича да се пре овог меча Американка посаветовала са Крејгом Ошонесијем, чувеним тениским аналитичарем и статистичарем чији је главна "муштерија" Новак Ђоковић. Аустралијанац поред нашаег аса, који му је ипак на првом месту, помаже у припремама мечева појединим његовим колегама, а на Вимблдону помаже Риск, али и Матеу Беретинију, Италијану који данас изласи на мегдан Роџеру Федереру. Американка ће се за полуфинале борити са победницом меча између сународнице Серене Вилијамс и Шпанкиње Карле Суарез Наваро.

Поред меча између Риск и Барти до сада су завршена још два, такође у женској конкуренцији, те је Украјинка Елина Свитолина била боља од искусне Хрватице Петре Мартић са 6:4 и 6:2, док је њена сународница Дарија Јестремска нова жртва све боље Кинескиње Шуаи Џанг која је славила са 2:1, по сетовима 6:4, 1:6 и 6:2. Свитолина сада чека победницу одмеравња између две Чехиње и Каролине, Плишкове и Мухове, а Џанг између Румунке Симоне Халеп и нове звезде белог спорта, 15-годишње Американке Кори Гоф.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар