WB: Ispala prva na svijetu!

Australijska teniser Ešli Barti, prva teniserka sveta, poražena je u osmini finala Vimbldona.  Risk uz pomoć Novakovog analitičara srušila Ešli Barti! Prvi ženski reket sveta zaustavljena u četvrtom kolu Vimbldona zahvaljujući i savetima Krejga Ošonesija.  Nema drame na Vimbldonu: Rutinski do četvrtfinala.  Šuaji Džang i Ukrajinka Elina Svitolina nisu se mnogo pomučile za plasman među osam najboljih na Vimbldonu.

Tenis 08.07.2019 | 15:17
WB: Ispala prva na svijetu!
Barti je pretrpela poraz od Amerikanke Alison Risk, posle jednog časa i 39 minuta tenisa – 6:3, 2:6, 3:6.

Australijanka je odlično počela meč i rutinski osvojila prvi set, ali je Risk furioznim tenisom uzvratila u drugom.

Amerikanka je neizvesnost u odlučujućem setu razbila u osmom gemu, kada je iskoristila prvu brejk loptu u setu, a zatim rutinski odservirala za pobedu.

Takmičenje je završila i Hrvatica Petra Martić. Od nje je bolja bila ukraijinska tenisera Elina Svitolina, 6:4, 6:2.

Svitolina je osvojila prvi set posle velike borbe u trajanju od čak jednog časa i šest minuta, da bi u drugom imala mnogo lakši posao.

Risk će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela Suares Navaro – S. Vilijams, a Svitolina protiv bolje iz okršaja Karoline Pliškove i Muhove.

Pobede su ostvarila i Barbora Stricova, koja je sa 4:6, 7:5, 6:2 savladala Elis Mertens, i Šuai Džang, koja je eliminisala Dajanu Jastremsku sa 6:4, 1:6, 6:2.

Sedmi dan Vimbldona započeo je velikim iznenađenje, to jest porazom Ešli Barti u osmini finala. Snažna Australijanka neočekivano je morala da čestita Alison Risk koja je slavila sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2 i 6:3, prekinuvši joj tako niz od 15 pobeda.

Moglo se očekivati da Risk, koja je u drugom kolu bila bolja od naše Ivane Jorović napravi problem prvom reketu sveta, ali da će je pobediti, drugi put u isto toliko odmeravanja, malo je ko mogao da pretpostavi. Očevidno je da trenutno 55. teniserka sveta ne leži aktuelnoj šampionki Rolan Garosa, ali takođe se priča da se pre ovog meča Amerikanka posavetovala sa Krejgom Ošonesijem, čuvenim teniskim analitičarem i statističarem čiji je glavna "mušterija" Novak Đoković. Australijanac pored našaeg asa, koji mu je ipak na prvom mestu, pomaže u pripremama mečeva pojedinim njegovim kolegama, a na Vimbldonu pomaže Risk, ali i Mateu Beretiniju, Italijanu koji danas izlasi na megdan Rodžeru Federeru. Amerikanka će se za polufinale boriti sa pobednicom meča između sunarodnice Serene Vilijams i Špankinje Karle Suarez Navaro.

Pored meča između Risk i Barti do sada su završena još dva, takođe u ženskoj konkurenciji, te je Ukrajinka Elina Svitolina bila bolja od iskusne Hrvatice Petre Martić sa 6:4 i 6:2, dok je njena sunarodnica Darija Jestremska nova žrtva sve bolje Kineskinje Šuai Džang koja je slavila sa 2:1, po setovima 6:4, 1:6 i 6:2. Svitolina sada čeka pobednicu odmeravnja između dve Čehinje i Karoline, Pliškove i Muhove, a Džang između Rumunke Simone Halep i nove zvezde belog sporta, 15-godišnje Amerikanke Kori Gof.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar