Бекер: Ђоковић је фаворит, али не први!

Легендарни Немац сматра да Србин има велике шансе да одбрани трофеј на Вимблдону, али и озбиљну конкуренцију у прекаљеном асу.

Тенис 08.07.2019 | 14:39
Бекер: Ђоковић је фаворит, али не први!
Бивши ас и тренер Новака Ђоковића Борис Бекер са великом пажњом прати овогодишњи Вимблдон.

Српски играч, који брани титулу у Лондону, према речима Немца и ове године је фаворит, али је ситуација другачија него 2018. године.

"Сада су ствари за Новака другачије у односу на прошлу сезону. Претходне године је то био његов повратак и није био фаворит за освајање титуле, а ове године јесте фаворит, али нема толико притиска", оценио је Бекер.

Ђоковић је изборио пласман у осмину финала где ће се састати са Игом Умбером, док је три кола успешно прошао и Роџер Федерер, осмоструки освајач Вимблдона, коме је наредни противник Италијан Матео Баретини, тренутно 20. играч са АТП листе.

Бекер тврди да Швајцарац игра веома добро упркос томе што ће ускоро напунити 38 година.

"И даље је опасан, иако игра другачије. Искрено, нисам замишљао да ће бити у кругу најужих фаворита у позним играчким годинама, али стварно пружа добре партије. Оцењујем да има подједнаке шансе као Ђоковић за освајање пехара", навео је Немац, који је 1985. освојио први од укупно три трофеја на Вимблдону и то као најмлађи у историји.

Он је прокоментарисао и женску конкуренцију ове године у Лондону, посебно Кори "Коко" Гоф, 15-годишњу Американку која је највећа сензација на турниру, и која је изборила пласман у осмину финала.

"Да ли је Коко нова тениска звезда? Видећемо... Исто се причало и о Наоми Осаки пре шест месеци да је она та. Питање је како ће се носити са целом ситуацијом, јер се сада све мења - очекивања, жеље, новац... Кључно је да ли ће издржати притисак", поручио је освајач шест гренд слем трофеја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар