Beker: Đoković je favorit, ali ne prvi!

Legendarni Nemac smatra da Srbin ima velike šanse da odbrani trofej na Vimbldonu, ali i ozbiljnu konkurenciju u prekaljenom asu.

Tenis 08.07.2019 | 14:39
Beker: Đoković je favorit, ali ne prvi!
Bivši as i trener Novaka Đokovića Boris Beker sa velikom pažnjom prati ovogodišnji Vimbldon.

Srpski igrač, koji brani titulu u Londonu, prema rečima Nemca i ove godine je favorit, ali je situacija drugačija nego 2018. godine.

"Sada su stvari za Novaka drugačije u odnosu na prošlu sezonu. Prethodne godine je to bio njegov povratak i nije bio favorit za osvajanje titule, a ove godine jeste favorit, ali nema toliko pritiska", ocenio je Beker.

Đoković je izborio plasman u osminu finala gde će se sastati sa Igom Umberom, dok je tri kola uspešno prošao i Rodžer Federer, osmostruki osvajač Vimbldona, kome je naredni protivnik Italijan Mateo Baretini, trenutno 20. igrač sa ATP liste.

Beker tvrdi da Švajcarac igra veoma dobro uprkos tome što će uskoro napuniti 38 godina.

"I dalje je opasan, iako igra drugačije. Iskreno, nisam zamišljao da će biti u krugu najužih favorita u poznim igračkim godinama, ali stvarno pruža dobre partije. Ocenjujem da ima podjednake šanse kao Đoković za osvajanje pehara", naveo je Nemac, koji je 1985. osvojio prvi od ukupno tri trofeja na Vimbldonu i to kao najmlađi u istoriji.

On je prokomentarisao i žensku konkurenciju ove godine u Londonu, posebno Kori "Koko" Gof, 15-godišnju Amerikanku koja je najveća senzacija na turniru, i koja je izborila plasman u osminu finala.

"Da li je Koko nova teniska zvezda? Videćemo... Isto se pričalo i o Naomi Osaki pre šest meseci da je ona ta. Pitanje je kako će se nositi sa celom situacijom, jer se sada sve menja - očekivanja, želje, novac... Ključno je da li će izdržati pritisak", poručio je osvajač šest grend slem trofeja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar