Расплет око Сергеја: 1) МЈ, 2) ПСЖ, 3) Јувентус...

Током викенда цу Црвени ђаволи постали фаворити за довођење Србина, али Погба мора да одблокира пијацу.

Фудбал 08.07.2019 | 23:43
Расплет око Сергеја: 1) МЈ, 2) ПСЖ, 3) Јувентус...
Одмор је завршен, Сергеј Милинковић Савић се вратио у Италију. Али је питање колико дуго ће се задржати на Чизми. Пред нама су дани одлуке у трансфер сапуници која траје већ годину и кусур дана. Прошлог лета је Клаудио Лотито нереалним захтевима од 150.000.00 евра спречио трансфер у Милан и неке друге заинтересоване клубове, али овог лета ће морати да пристане на продају. Тако је обећао летос...

Манчестер Јунајтед је преко ноћи искочио као први фаворит за довођење српског везисте. Али и Пари Сен Жермена је озбиљан играч у овој причи. Не треба потпуно елиминисати ни Јувентус чији план је да чека до августа и финиша прелазног рока и тада покуша да заврши Сергејев трансфер по повољнијој цени.

Острвски и италијански медији јављају да је Сергејев агент Матеја Кежман боравио у Лондону у суботу, а да је спортски директор Игли Таре јуче допутовао у британску престоницу због преговора са Јунајтедом. Великан са Олд Трафорда је наводно спреман да плати 75.000.000 евра за довођење српског везисте. Али тек када се заврши сага око Пола Погбе.

Француз је ипак отпутовао на турнеју по Аустралији са Црвеним ђаволима и сада чека на трансфер у Реал Мадрид. Он је своје рекао и затражио трансфер. Следе напорни преговори два клуба који би могли да се одуже на неколико недеља јер Јунајтед не пристаје на цену испод 150.000.00 евра, а Реал би да смањи новчани део убацивањем неких играча попут Бејла.

Замена за Погбу би требало да буде управо Милинковић Савић, којег Јунајтед прати већ две године и никада није испао са листе заинтересованих клубова. Црвени ђаволи су спремни да плате 75.000.00 евра, али захтевају стрпљење док Погба не одблокира трансфер пијацу.

То отезање би могло да буде ризично за Јунајтед. Пари Сен Жермен је и даље озбиљно заинтересован за Сергеја. Леонардо обожава српског везисту, хтео га је летос у Милану и сада има још јаче адуте у намери да га доведе. ПСЖ нема финансијске лимите као Милан, али исто тако није спреман ни да плати Лотитовезахтеве од преко 90.000.000 евра. Покушавао је Леонардо да у причу убаци Паредеса или Курзаву уз новац, али се то Лотиту није свидело. Можда би везиста Нсоки могао да буде следећи адут с обзиром да се Лацио заиста интересује за њега и да му је цена око десетак милиона евра. Леонардо не одустаје, он баш жарко жели Сергеја у свом клубу.  

А Јувентус ћути и посматра. Није тајна да је Јувентус одавно постигао усмени договор са Сергејем. Уговор на пет година, плата 6.000.000 евра по сезони. Али није био спреман да пристане на Лотитовеуслове и повукао се у сенку. Иако су дошли Ремзи и Рабио, Јуве жели и Сергеја у везном реду у склопу потпуне реконструкције у којој више нема места за Кедиру и Матудиија. Али Јуве не жели лицитацију са осталим заинтересованим клубовима за Сергеја. Тренутно им је приоритет Де Лихт и чекаће август када би Лотито био принуђен да постави неке реалније услове и да уз новац можда прихвати и неког играча као део трансфера.  

Милинковић Савић ће у среду обавити лекарске прегледе пре поечтак сезоне, а у петак путује на остатком екипе на припреме надомак Кортине Д’Ампецо. Тамо ће чекати даљи расплет и сигнале из Рима.

Лацио већ полако тражи замену за Србина. Игли Таре има две мете. У питању су 22-годишњи Јусуф Јазиџи из Трабзона којег Турци цене на двадесетак милиона евра и 18-годишњи Мађар Доминик Соболсај из Ред Бул Салцбурга чија цена још није позната.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар