Rasplet oko Sergeja: 1) MJ, 2) PSŽ, 3) Juventus...

Tokom vikenda cu Crveni đavoli postali favoriti za dovođenje Srbina, ali Pogba mora da odblokira pijacu.

Fudbal 08.07.2019 | 23:43
Rasplet oko Sergeja: 1) MJ, 2) PSŽ, 3) Juventus...
Odmor je završen, Sergej Milinković Savić se vratio u Italiju. Ali je pitanje koliko dugo će se zadržati na Čizmi. Pred nama su dani odluke u transfer sapunici koja traje već godinu i kusur dana. Prošlog leta je Klaudio Lotito nerealnim zahtevima od 150.000.00 evra sprečio transfer u Milan i neke druge zainteresovane klubove, ali ovog leta će morati da pristane na prodaju. Tako je obećao letos...

Mančester Junajted je preko noći iskočio kao prvi favorit za dovođenje srpskog veziste. Ali i Pari Sen Žermena je ozbiljan igrač u ovoj priči. Ne treba potpuno eliminisati ni Juventus čiji plan je da čeka do avgusta i finiša prelaznog roka i tada pokuša da završi Sergejev transfer po povoljnijoj ceni.

Ostrvski i italijanski mediji javljaju da je Sergejev agent Mateja Kežman boravio u Londonu u subotu, a da je sportski direktor Igli Tare juče doputovao u britansku prestonicu zbog pregovora sa Junajtedom. Velikan sa Old Traforda je navodno spreman da plati 75.000.000 evra za dovođenje srpskog veziste. Ali tek kada se završi saga oko Pola Pogbe.

Francuz je ipak otputovao na turneju po Australiji sa Crvenim đavolima i sada čeka na transfer u Real Madrid. On je svoje rekao i zatražio transfer. Slede naporni pregovori dva kluba koji bi mogli da se oduže na nekoliko nedelja jer Junajted ne pristaje na cenu ispod 150.000.00 evra, a Real bi da smanji novčani deo ubacivanjem nekih igrača poput Bejla.

Zamena za Pogbu bi trebalo da bude upravo Milinković Savić, kojeg Junajted prati već dve godine i nikada nije ispao sa liste zainteresovanih klubova. Crveni đavoli su spremni da plate 75.000.00 evra, ali zahtevaju strpljenje dok Pogba ne odblokira transfer pijacu.

To otezanje bi moglo da bude rizično za Junajted. Pari Sen Žermen je i dalje ozbiljno zainteresovan za Sergeja. Leonardo obožava srpskog vezistu, hteo ga je letos u Milanu i sada ima još jače adute u nameri da ga dovede. PSŽ nema finansijske limite kao Milan, ali isto tako nije spreman ni da plati Lotitovezahteve od preko 90.000.000 evra. Pokušavao je Leonardo da u priču ubaci Paredesa ili Kurzavu uz novac, ali se to Lotitu nije svidelo. Možda bi vezista Nsoki mogao da bude sledeći adut s obzirom da se Lacio zaista interesuje za njega i da mu je cena oko desetak miliona evra. Leonardo ne odustaje, on baš žarko želi Sergeja u svom klubu.  

A Juventus ćuti i posmatra. Nije tajna da je Juventus odavno postigao usmeni dogovor sa Sergejem. Ugovor na pet godina, plata 6.000.000 evra po sezoni. Ali nije bio spreman da pristane na Lotitoveuslove i povukao se u senku. Iako su došli Remzi i Rabio, Juve želi i Sergeja u veznom redu u sklopu potpune rekonstrukcije u kojoj više nema mesta za Kediru i Matudiija. Ali Juve ne želi licitaciju sa ostalim zainteresovanim klubovima za Sergeja. Trenutno im je prioritet De Liht i čekaće avgust kada bi Lotito bio prinuđen da postavi neke realnije uslove i da uz novac možda prihvati i nekog igrača kao deo transfera.  

Milinković Savić će u sredu obaviti lekarske preglede pre poečtak sezone, a u petak putuje na ostatkom ekipe na pripreme nadomak Kortine D’Ampeco. Tamo će čekati dalji rasplet i signale iz Rima.

Lacio već polako traži zamenu za Srbina. Igli Tare ima dve mete. U pitanju su 22-godišnji Jusuf Jazidži iz Trabzona kojeg Turci cene na dvadesetak miliona evra i 18-godišnji Mađar Dominik Sobolsaj iz Red Bul Salcburga čija cena još nije poznata.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar