Бокан: Спуштамо тензије, више ни центиметар у терен!

"Шта је било - било је, треба да радимо да се спусте тензије између Звезде и Будућности, да дођемо у ситуацију да следећа сезона буде фер", казао је Драган Бокан на конференцији за медије.

Кошарка 08.07.2019 | 18:27
Бокан: Спуштамо тензије, више ни центиметар у терен!
Једна од ствари која је, нажалост, обележила претходну сезону у АБА Лиги био је и "отворени сукоб" финалиста Будућности и Црвене звезде - у који су били умешани и навијачи.

Оба клуба жалила су се на услове у којима су одиграни мечеви у Београду и Подгорици, било је пљувања, прекида, "залетања" и разних скандирања, због чега је финална серија једва окончана након пет утакмица...

Црвена звезда мтс постала је шампион Јадрана, али је и данима након тога било много говора о (не)регуларности, суђењу и сличним стварима.

Будућност је чак у једном тренутку претила иступањем из АБА Лиге, тражила је решење са осталим клубовима региона, али на крају су се тензије смириле и у Подгорици већ размишљају о наредној сезони у којој желе да се врате на трон.

Драган Бокан је говорио и шта ће у самој лиги бити другачије од 2019/20:

"Наш адвокатски тим ради на припреми предлога промене пропозиције такмичења. Прекосутра је нови рок и ми ћемо упутити предлог АБА Лиги...", рекао је Бокан и додао да је то предлог који верују да ће подржати сви клубови на Јадрану.

"Сви су се сложили да до 10. јула дамо нове пропозиције на стварима на којима је пала АБА лига, на којима је пао и менаџмент... То је лош рад, мислим  ту и на суђење, они нису одрадили добар посао, пре тога и делегат пете утакмице који је био из Београда".

"Шта је било - било је, треба да радимо да се спусте тензије између Звезде и Будућности, да дођемо у ситуацију да следећа сезона буде фер", нагласио је Бокан.

Није конкретно говорио о томе шта подразумевају промене пропозиције, али претпоставка је да се односи на ригорозније санкционисање због понашања публике.

"Мислим да исто жели и Црвена звезда, као и сви клубови региона. АБА Лига је производ који је јако битан - кисеоник за клупску кошарку региона. Биће нове пропозиције, бићемо заштићени у том делу, неће се толерисати један центиметар уласка у терен, као ни ниједно погрдно скандирање", казао је Бокан и поручио да ће то бити усвојено у августу:

"Верујем да ће бар то бити решено у наредној сезони АБА Лиге".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар