Bokan: Spuštamo tenzije, više ni centimetar u teren!

"Šta je bilo - bilo je, treba da radimo da se spuste tenzije između Zvezde i Budućnosti, da dođemo u situaciju da sledeća sezona bude fer", kazao je Dragan Bokan na konferenciji za medije.

Košarka 08.07.2019 | 18:27
Bokan: Spuštamo tenzije, više ni centimetar u teren!
Jedna od stvari koja je, nažalost, obeležila prethodnu sezonu u ABA Ligi bio je i "otvoreni sukob" finalista Budućnosti i Crvene zvezde - u koji su bili umešani i navijači.

Oba kluba žalila su se na uslove u kojima su odigrani mečevi u Beogradu i Podgorici, bilo je pljuvanja, prekida, "zaletanja" i raznih skandiranja, zbog čega je finalna serija jedva okončana nakon pet utakmica...

Crvena zvezda mts postala je šampion Jadrana, ali je i danima nakon toga bilo mnogo govora o (ne)regularnosti, suđenju i sličnim stvarima.

Budućnost je čak u jednom trenutku pretila istupanjem iz ABA Lige, tražila je rešenje sa ostalim klubovima regiona, ali na kraju su se tenzije smirile i u Podgorici već razmišljaju o narednoj sezoni u kojoj žele da se vrate na tron.

Dragan Bokan je govorio i šta će u samoj ligi biti drugačije od 2019/20:

"Naš advokatski tim radi na pripremi predloga promene propozicije takmičenja. Prekosutra je novi rok i mi ćemo uputiti predlog ABA Ligi...", rekao je Bokan i dodao da je to predlog koji veruju da će podržati svi klubovi na Jadranu.

"Svi su se složili da do 10. jula damo nove propozicije na stvarima na kojima je pala ABA liga, na kojima je pao i menadžment... To je loš rad, mislim  tu i na suđenje, oni nisu odradili dobar posao, pre toga i delegat pete utakmice koji je bio iz Beograda".

"Šta je bilo - bilo je, treba da radimo da se spuste tenzije između Zvezde i Budućnosti, da dođemo u situaciju da sledeća sezona bude fer", naglasio je Bokan.

Nije konkretno govorio o tome šta podrazumevaju promene propozicije, ali pretpostavka je da se odnosi na rigoroznije sankcionisanje zbog ponašanja publike.

"Mislim da isto želi i Crvena zvezda, kao i svi klubovi regiona. ABA Liga je proizvod koji je jako bitan - kiseonik za klupsku košarku regiona. Biće nove propozicije, bićemo zaštićeni u tom delu, neće se tolerisati jedan centimetar ulaska u teren, kao ni nijedno pogrdno skandiranje", kazao je Bokan i poručio da će to biti usvojeno u avgustu:

"Verujem da će bar to biti rešeno u narednoj sezoni ABA Lige".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar