''Док су други играли, ми нисмо ништа радили...''

Долази смена генерација. . .  Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла да остварени резултат на ЕП у Београду за њу има подједнак значај као и одличја с претходних турнира. .

Кошарка 08.07.2019 | 16:33
''Док су други играли, ми нисмо ништа радили...''
Кошаркашице Србије победиле су Велику Британију резултатом 81:55 у мечу за треће место Европског првенства.

"Да поредим медаље... Ова медаља ми има једнаки сјај, тежину и вредност као и оне две медаље. Прошли смо кроз тежак период, држале смо заједно као тим, играчице су све време држале заједно и да тога није било, не би било ни ове медаље. Веома је важно што смо освојили ову медаљу", рекла је Маљковићева новинарима у Београдској арени.

Србија је освојила бронзу, а Соња Петровић се нашла у идеалној петорци првенства.

"Честитам екипи и свима који су били ту са нама претходна два месеца. Мислим да су ове девојке доказале да нису само добре кошаркашице, већ да су прави хероји, пре свега због начина на који се боре, како играју... То је мој први осећај после освајања медаље", рекла је она.

Упитана да ли се на квалификационом турниру за Олимпијске игре у фебруару може очекивати исти тим, Маљковић је рекла да верује да неће доћи до великих промена.

"Колико буду заслужиле, како буду играле, како се буду понашале... Шалим се. Само је важно да постоји такмичење, да се окупљамо, да ништа не пропуштамо и да будемо у самом врху светске, односно европске кошарке. Пропатили смо због паузе током СП. Док су други играли ми ништа нисмо радили. Пријатељске утакмице не могу да се пореде са званичним такмичењем. Долази смена генерација, али некако верујем да ће опет водеће играчице бити ту за наредне потребе репрезентације", рекла је она.

Новинаре је занимало да ли ће можда један од квалификационих турнира за Олимпијске игре бити игран у Србији, а Маљковић је рекла да је "мудро размишљати о томе".

"Сигурна сам да ће челни људи да поразмисле на ту тему, с обзиром на то да смо с овом медаљом показали да нам је лепо да играмо код куће", рекла је Маљковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар